Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pandan Chiffon cake

Pandan Chiffon Cake


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Užtruks: 1 val 20 min
  • Kiekis: 12 porc 1x

Aprašymas

Jums prireiks 25cm skersmens chiffon pyrago forma arba angel cake pyrago forma. Šviežius pandanų lapus galite keisti parduodamu pandanų ekstraktu arba pasta, tereiks sumaišyti su kokosų pienu ir laikytis tokių pat proporcijų.


Ingredientai

 
  • 18 pandano lapų ((šviežių), susmulkintų peiliu)
  • 185 ml kokosų pieno ((gali prireikti šiek tiek daugiau))
  • 120 g kiaušinių trynių ((apie 6 kiaušiniai))
  • 300 g kiaušinių baltymų ((apie 7 kiaušiniai))
  • 250 g cukraus ((aš kitąkart dėčiau mažiau, apie 180-200) )
  • ½ šaukštelio druskos
  • 125 ml augalinio aliejaus ((tiks rapsų, vynuogių kauliukų))
  • 180 g miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis cream of tartar ((stabilizatorius plaktiems baltymams))

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Pasiruoškite 25cm skersmens chiffon cake kepimo formą, jos netepkite jokiais riebalais.
  2. Pandanų lapus ir kokosų pieną supilkite į blenderį ir kelias minutes smulkinkite viską iki vientisos tyrelės. Jei tyrelė pernelyg sausa ir nesismulkina, įpilkite dar kelis šaukštus kokosų pieno. Galiausia supilkite sutrintą tyrelę į sietelį ir palaukite, kol nuvarvės ryškiai žalias skystis (paspauskite šaukšto nugarėle, kad skysčio nutekėtų daugiau). Tirščius išmeskite, atmatuokite 185ml žalio skysčio, jei iki tiek trūksta, pripilkite kokosų pieno.
  3. Lengvai šluotele išplakite kiaušinių trynius su 200g cukraus ir ½ šaukštelio druskos, aliejumi ir žaliu kokosų pienu. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite tiesiai į kiaušinių masę. Gerai išsukite, kad visi ingredientai labai gerai susijungtų.
  4. Atskirame švariame inde iki putų suplakite baltymus, tada suberkite cream of tartar ir plakite apie 5-8 minutes, arba kol baltymai virs tvirtomis putomis. Dalimis suberkite likusius 50g cukraus ir plakite kol cukrus pilnai ištirps.
    Atsargiai mentele įmaišykite baltymų masę į tešlą, pradėdami nuo kelių šaukštų ir suskystindami kiaušinių tešlą, tada dalimis sudėdami baltymus ir labai labai atsargiai maišydami, kol viskas susijungs.
  5. Supilkite masę į kepimo indą, ilgu mediniu pagaliuku (chopstick) pamaišykite visą masę, kad neliktų oro tarpų. Pašaukite kepti.
    Kepkite apie 50-55 min., arba kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.
    Išimkite kepinį iš orkaitės ir iškart apverskite kepimo formą aukštyn kojomis ir užmaukite ant butelio kaklelio. Palikite taip apverstą pyragą kol pilnai atvės.
  6. Dantytu peiliu atsargiai apipjaukite pyrago kraštus ir vidurį, išėmę iš kepimo formos, atsargiai apipjaukite ir dugną. Pyragą aukštyn kojomis dėkite ant serviravimo lėkštės.
    Laikykite pyragą įsuktą į maistinę plėvelę, kad nesudžiūtų.

Pastabos

Recepto šaltinis – Tony Tan’S Asian Cooking Class
  • Paruošimo laikas: 20 min
  • Gaminimo laikas: 55 min
  • Kategorija: Desertai
  • Metodas: Orkaitė
  • Virtuvė: Azijos fusion