Šiltos salotos gali būti atskiras vegetariškas patiekalas, o gali būti ir šventiškas garnyras. Šios buvo tikras atradimas: kažkiek skoniu net priminė plovą! Nors nei ryžių, nei kokio kito gramo glitimo jose nėra!:) Tad jei turite mėsos nevalgančių, sveikai gyvenančių, glitimo netoleruojančių valgytojų – labai rekomenduoju pasigaminti būtent šį karštą užkandį!
Gaminant šias salotas jums prireiks spiralinės daržovių pjaustyklės (jei jos neturite, teks pjaustyti plonytėmis juostelėmis daržoves rankomis:) Bet juk svarbiausia, kad yra išeitis, tiesa?:)). Paprastai visos daržovių pjaustyklės turi skirtingų formų (ir plonumo) peiliukus: nuo plačių tagliatelle tipo „makaronų” iki plonyčių spagetti. Tai štai šiam patiekalui panaudosite visus peiliukus, nes skirtingoms daržovėms naudosite vis kitokios formos peiliuką, o tai tik priduos patiekalui papildomų balų dėl išvaizdos! 🙂 Beje, aš net šia pjaustykle mėginau supjaustyti papriką ir svogūną, bet nieko man nesigavo:) Tad teko su šiomis daržovėmis rankomis padirbėti:)
Atrodytų pačios paprasčiausios daržovės: pastarnokas, morka, saldi bulvė… Tačiau rezultatas jus nustebins, prižadu!!:)
Skrudintos šakninių daržovių ir bolivinių balandų salotos
4 asm.
- 1 stiklinė bolivinių balandų (quinoa, kynva)
- 1.5 stiklinės vandens
- 2 dideli pastarnokai, nulupti ir supjaustyti pačiu ploniausiu spagetti tipo peiliuku
- 1 didelė morka, nulupta ir supjaustyta pačiu ploniausiu spagetti tipo peiliuku
- 1 vidutinio dydžio saldžioji bulvė, supjaustyta vidutinio storumo „makaronais”
- 2 nedideli raudonieji svogūnai, supjaustyti rankomis:)
- 1 raudonoji paprika, supjaustyta rankomis:)
- 2 skiltelės česnako, susmulkintos
- 2.5 šaukšto alyvuogių aliejaus
- druskos ir pipirų
- 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių
- saujelė pakepintų migdolų plokštelių
- mėtų lapelių papuošimui ir patiekimui
Įkaitinkite orkaitę iki 180C (su apipūtimu, arba 200C be apipūtimo fukcijos). Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
Į nedidelį puodą suberkite bolivinių balandų kruopas, užpilkite vandeniu, įberkite truputį druskos, užkaiskite, o kai užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite uždengtame puode apie 15 minučių, kol visas vanduo susigers į kruopas. Švelniai pakedenkite šakute ir palikite šiltai, uždengtame puode.
Visas spiralėmis supjaustytas daržoves, kartu su paprika, svogūnais, česnakais sudėkite į didelį dubenį, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite raudonėliu, druska, pipirais, ir viską švelniai rankomis išmaišykite kad daržovės pasidengtų aliejumi. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20-25 minutes, kepant porą kartų pamaišant, kol daržovės taps minkštos ir apskrudę.
Sumaišykite iškepusias daržoves kartu su bolivinėmis balandomis, sudėkite į serviravimo lėkštę (arba atskiras lėkšteles), pabarstykite migdolų plokštelėmis, mėtos lapeliais, jei norite dar galite pašlakstyti aliejumi. Patiekite šiltas, kaip užkandį arba garnyrą su kepta mėsa arba žuvimi.
Pingback: Greitai marinuotos daržovės – grilio patiekalams gardinti – Nidos receptai
Pingback: Grilyje keptos rūkytos dorados – Nidos receptai