Ar jaučiate, kaip šylant orams norisi gaivesnių, lengvesnių patiekalų?:) Atėjus vasarai jų norėsis dar labiau… Esu tikra, kad saulėtiems orams labiausiai tinka Azijos virtuvė… Subalansuoti skoniai, skirtingos tekstūros lėkštėje ir nepriekaištinga spalvų gama: štai kur šios šio regiono patiekalų sėkmė.

Kai nusipirkau naują Donna Hay knygą „Fresh and Light”, akys iškart užkliuvo už šių paprastų salotų. Gal todėl, kad dievinu tofu. O gal todėl, kad negaliu ilgai išgyventi be Azijos virtuvės. O gal dar ir todėl, kad kaskart ją ragaudama prisimenu savo keliones ir vėl pradedu jų laukti…

Tad šiam vakarui jūsų dėmesiui paprastutės salotos iš keleto žalių daržovių, traškaus tofu sūrio lazdelių ir labai skanaus miso padažo salotoms.

Salotos su tofu
Salotos su tofu
Traškus tofu ir Azijos aromatai
Traškus tofu ir Azijos aromatai
Salotos su traškiomis tofu lazdelėmis
Porcijos 4
Komentuoti
Spausdinti
Salotoms
  1. 500g tofu sūrio
  2. 1 šaukštas aliejaus
  3. 1 šaukštas sezamų sėklų
  4. 400g brokolių šakelių
  5. 150g jaunų šparaginių pupelių
  6. 2 maži agurkai, supjaustyti plonomis ilgomis juostelėmis
  7. 1 šaukštas juodųjų sezamų arba juodsėklių (nigela seeds)
Miso padažui
  1. 2 šaukštai miso pastos (labiausiai tiks baltas miso arba shiro miso - pastarasis bus aštresnis)
  2. 2 šaukštai saldaus japoniško vyno mirin
  3. 2 šaukštai ryžių acto
  4. 1/2 šaukštelio sezamų aliejaus
Instrukcijos
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Tofu supjaustykite pailgais pagaliukais ir gerai nusausinkite. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, ant jo suguldykite tofu pagaliukus. Kiekvieną patepkite aliejumi ir pabarstykite sezamų sėklomis. Pašauite į orkaitę ir kepkite 25 minutes, arba kol lazdelės parduos ir taps traškios.
  2. Pasigaminkite miso padažą: sumaišykite visus ingredientus tarpusavyje ir atidėkite į šalį.
  3. Brokolius ir jaunas šparagines pupeles trumpai apvirkite pasūdytame vandenyje, tada nupilkite vandenį, kuriame virė, ir iškart pamerkite į ledinio vandens dubenį, kad išliktų skaisčiai žalios spalvos. Nusausinkite.
  4. Padalinkite į keturias lėkštes brokolius ir šparagines pupeles, supjaustytus agurkus, sudėkite karštas tofu lazdeles, pašlakstykite miso padažu ir pabarstykite juodsėklėmis.
Adapted from Fresh and Light
Adapted from Fresh and Light
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

 

 

 

Komentarų apie "Salotos su traškiomis tofu lazdelėmis": 4

  1. Nida:

    Taip!!!! Oi kaip ačiū, kad pasidalinot link’u, nes maniškė baigėsi ir jau svarsčiau kaip ir iš kur čia reikės parsisiųsti…

  2. Nida:

    Miela Regina, Miso padažas (arba pasta) yra fermentuotų sojų pupelių masė. Iš šios masės gaminama miso sriuba, ji naudojama marinatams, padažams ir kitokiems geriems dalykams. Kur jos gauti Lietuvoje – dabar šis klausimas ant mano darbo stalo:) Kol kas pasidomėjau ką siūlo tiekejai, ir kur jie tą padažą tiekia. Kol kas atradau, kad parduoda tik į restoranus, ir tik supakuotą po 1kg (kas yra be proto daug namų sąlygoms, kad ir kaip ilgai tas padažas galėtų stovėti). Kitur (pvz., Lenkijoje, toli pavyzdžių neieškant) miso pasta yra parduodama parduotuvėse arba specialiose Azijos produktų parduotuvėse, ir supakuota ji būna berods po 250g. Tačiau negaliu patikėt, kodėl jos nėra Lietuvoje!!! maniškė taip pat jau baigėsi, ir esu panikoje. Ar tik neteks važiuoti į Lenkiją pirkti miso pastos???? Bėda ta, kad nėra kuo ją pakeisti, nes ji labai išskirtinio skonio…. Būtinai informuosiu, jei tik atrasiu kur nors miso pastą Lietuvoje!!

  3. Anonimas:

    Gerb. Nida , Kur galima nusipirkti Miso padazo ir kas tai yra. Ar galima pakeisti kuo nors lietuvisku. Aciu . Regina

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *