Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Budinčios salotos su kynva, daržovėmis ir feta sūriu


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė

Ingredientai

 

Salotų pagrindiniai ingredientai

  • 1 stiklinė kynva kruopų
  • 1/2 raudonojo svogūno, supjaustyto labai smulkiais kubeliais
  • 1 morka, supjaustyta smulkiais šiaudeliais arba sutarkuota stambia tarka
  • 1/3 stiklinės šaldytų žirnelių, labai trumpai apvirtų pasūdytame vandenyje ir tuoj pat perlietų lediniu vandeniu, kad išliktų žali
  • 1/2 pakelio feta sūrio, supjaustyto kubeliais
  • Saujelė šviežių petražolių, saujelė mėtų lapelių, saujelė kalendros lapelių, susmulkintų

Pasirinktinai (arba ką turite šaldytuve)

  • Geltona arba raudona saldžioji paprika, supjaustyta smulkiais gabaliukais
  • Konservuoti kukurūzai, nusausinti
  • Saulėje džiovinti pomidorai, perpjauti į 2-4 dalis priklausomai nuo jų dydžio
  • Ridikėliai, supjaustyti plonomis riekelėmis arba šiaudeliais
  • Rucola (gargžgarstės)

Salotų padažui

  • 1 česnako skiltelė, labai smulkiai supjaustyta arba sutrinta
  • 1/2 šaukšto švelnių garstyčių
  • 1 šaukštas citrinų sulčių
  • 1 šaukštas medaus arba klevų sirupo
  • 1 šaukštelis sojų padažo
  • Dosnus šlakas alyvuogių aliejaus
  • Grūstų pipirų

Instrukcijos

  1. Kynva kruopas (bolivines balandas) gerai nuplaukite ir išvirkite 2 stiklinės pasūdyto vandens. Kruopos išvirs maždaug per 12-15 minučių, visas vanduo bus susigėręs, o košė primins mažytes spyruokles:) Atvėsinkite išvirtas kruopas, kaskart pakedendami švelniai šakute.
  2. Kynva kruopas sumaišykite su kitais ingredientais, kuriuos turite ar pasirinkote. Kuo daugiau spalvų, tuo gražesnis atrodys (ir skanesnis bus:)) patiekalas! Pačioje pabaigoje įmaišykite kapotus žalumynus (mėtos padarys šioms salotoms stebuklą, pamatysite!) ir prieš pat patiekiant užpilkite padažu, gerai viską išmaišykite.

Mityba

  • Porcijos dydis: 4