Praėjusią savaitę gavau lauktuvių – indelį šviežio kvepiančio lietuviško medaus iš Labanoro girios… Jei dar būčiau turėjusi balto varškės sūrio gabalą, to medaus dar tą pačią dieną būtų ir nebelikę:) Užtai dabar laižau kasdien ir vaikštau su apsalusia širdimi:)
Praėjusi savaitė priminė ratą, kuris vis sukasi ir niekaip nesustoja… Apie blog’ą, įrašus, ir net apie maisto gaminimą galėjau nebent pasvajoti:) Bet užtai koks džiaugsmas ir vėl atradus virtuvę… Tiesa, neilgam, mat jau po savaitės kelsiu sparnus ilgam pasibuvimui Lietuvoje.
Tel Avivo turgus lūžta nuo vaisių… Kai nueinu penktadieniais į savo tradicinį apsipirkimą, vos partempiu namo pirkinius. Tie maišai vaisių paprastai išgaruoja per savaitgalį – vis praeinant pro didelę lėkštę, pilną įvairiaspalvių gėrybių, nesusilaikai vieno ar kelių nesutriauškęs. Tikiuosi, Lietuvoje vis dar bus mėlynių ir aviečių, kurių čia, Izraelyje nėra. Tad galėsiu ir šių gėrybių atsivalgyti.
Tingiam penktadieniui, kai miestas rimsta ruošdamasis Šabui, – gaivios salotos su žalumynais, šviežiomis figomis, ožkos sūrio skrebučiais, pagardintais raudonaisiais pipirais, ir auksiniu Labanoro medumi. Ačiū, Rimantai!:)
Salotos su figomis ir ožkos sūrio skrebučiais (2 asm)
2 saujos mėgiamų salotų
1 sauja gražgarsčių
3-4 prinokę figos
10-16 vyšninių pomidorų
6 mažos rielelės baltos duonos
Gabalėlis minkšto ožkos sūrio
Raudonųjų pipirų
Citrinos sulčių, medaus, druskos, alyvuogių aliejaus
Nuplautas ir nusausintas salotas suplėšome, sudedame į lėkštę kartu su gražgarstėmis. Figas supjaustome į keturias dalis, pomidorus per pusę. Išdėliojame ant salotų. Pašlakstome citrinos sultimis, pabarstome trupučiu druskos, alyvuogių aliejumi.
Duonos gabalėlius užtepame ožkos sūriu ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200C. Kai sūris truputį apskrunda, išimame iš orkaitės. Skrebučius sudėliojame ant salotų, pabarstome raudonaisiais pipirais. Pabaigoje palaistome trupučiu šviežio medaus.
Panašu:)
http://www.beatosvirtuve.lt/blog/recipes/karaliskos-salotos-su-figomis-ozkos-surio-rutuliukais-ir-pistacijomis/
va tai tau..