Kada jie ne dabar pilna burna mėgaustis braškiniais užkandžiais ir desertais? Nekepti tortai su braškėmis, kokteiliai, ledai ir pusrytiniai blyneliai – be kilogramo suvalgytų braškių nepraeina nė viena mano diena:)
Tuo tarpu šios dienos pasiūlymas – braškės salotose! Nerasite gražesnio ir tinkamesnio šiam metų laikui užkandžio, nei šios gaivios salotos, kuriose sūrumas dera su saldumu, traškumas su minkštumu, o lėkštė tiesiog spinduliuoja pačiomis vaiskiausiomis vasaros spalvomis. Paprasčiau nebūna!:)
Salotos su braškėmis, fetos sūriu ir sezamais
4 saujos jaunų traškių salotų lapų (labiausiai tinka špinatai arba sultenės)
1,5 stiklinės braškių
1/4 stiklinės migdolų
1 šaukštas sezamo sėklų
60 g fetos sūrio
Užpilui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas balzamiko acto (jei turite, naudokite baltą)
druskos ir pipirų
Į didelį dubenį sudėkite nuplautus ir nusausintus lapus, perpus perpjautas braškes. Sausoje keptuvėje trumpai apskrudinkite migdolus, kai jie atvės – šiek tiek pasmulkinkite. Toje pačioje keptuvėje paskrudinkite sezamo sėklas, kol jos šiek tiek patamsės. Atvėsinkite.
Sumaišykite salotų užpilą iš visų ingredientų. Prieš pat patiekdami salotas, įdėkite fetos sūrį, pabarstykite salotas migdolais, sezamais, ir pašlakstykite užpilu.
Recepto šaltinis: Martha Stewart.