Kai kurie žmonės su salierais, panašiai kaip kalendromis, turi taip vadinamą „love-hate” santykį:) Jie arba juos dievina, arba negali nė į burną įsidėti:)

Nežinau kaip jūs, bet man salierai labai patinka! Labai patinka, bet tikrai galėčiau salierų valgyti ir gausiau. Ir čia reiktų patirties pasisemti iš skandinavų, nes jų virtuvėje salierų šaknys yra super dažnas svečias!

Neseniai dalyvavau virtualioje restoano „14 Horses” vakarienėje. Jei dar nesate buvę šioje vietoje (o labai nesistebėčiau, jei nesate, nes atsidarė šis restoranas visai prieš pat pandemiją, ir buvo priverstas iškart užsidaryti…). tai tik pasakysiu, jog tai yra nuostabaus Senatorių pasažo projektas. Visas pasažas ir jo koncepcija alsuoja daniška dvasia, o tam toną užduoda pats vietos savininkas. Jis valdo dar ir didžiulį ūkį netoli Ukmergės (kai tik atlaisvins važiavimus tarp savivaldybių, ketinu ten nuvažiuoti ir padaryti reportažą), kur auginamos daržovės, kur jos fermentuojamos, gaminami pagardai, o visa produkcija važiuoja į Senatorių pasažo parduotuvėles ir restoraną „14 Horses”, o ten virsta labai gurmaniškais patiekalais, pagamintais iš harmonijoje su gamta išaugintų ingredientų. Tad toje virtualioje vakarienėje, kuriai iš kitapus kompiuterio ekrano dirigavo profesionalūs šefai, tačiau pats maisto gaminimas vyko savomis rankomis savo pačios virtuvėje (iš restorano pristatytų paruoštukų:)), buvo patiektas salierų šimtalapis. Tokį namuose pasigaminti būtų labai sunku, nes reikia turėti specialų prietaisą plonyčiams it popierius saliero šaknies lapams išpajuti… 

Tačiau tai įkvėpė mane pasigaminti namuose salierų skrebučius. Šie traškūs „blyneliai” gali būti puiki vegetariška vakarienė, arba kokio žuvies ar mėsos patiekalo garnyras. Skanūs jie ir karšti, ir pravėsę, ir kitą dieną. Juos galima gaminti mažučius, ir patiekti kaip užkandžius su aperityvu tada, kai jau galima bus į svečius pasikviesti bičiulių:)

Na ir kultinis daniškas krienų padažas, kurį jūs privalote pasigamint… Jis toks universalus, kad tiks net užtepti ant sumuštinio, prieš užklojant kokį salotos lapą ar riekelę kumpio ar kitos mėsytės… Nepamainomas su bet kokiais daržovių blynais ir su daug kuo, dar neišbandytu 🙂 

Traškūs ir aromatingi salierų skrebučiai
Skandinaviškas vaišių stalas: kultinės bulvių salotos, salierų skrebučiai ir kefyro desertas
Išbandykite ir krienų padažą – be galo universalų skandinavišką pagardą
Print Recipe
Salierų skrebučiai su sezamais ir krienų padažu
Traškūs vegetariški paplotėliai, kuriems ypatingą skonį suteikia ne tik salierai, bet ir sezamai
Porcijos
porc
Ingredientai
Salierų skrebučiams
Krienų padažui
Porcijos
porc
Ingredientai
Salierų skrebučiams
Krienų padažui
Procesas
  1. Sumaišykite visas tarkuotas daržoves (jei neturite petražolių šaknų, galite pakeisti salierais arba pastarnokais), įmaišykite kiaušinį, sezamus ir čili, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje po maždaug 4-5 minutes, arba kol labai gerai apskrus. Patiekite šiltus, su padažu.
  2. Padažui sumaišykite visus ingredientus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *