Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Saldžių bulvių garnyras

Saldžių bulvių garnyras su riešutais ir klevų sirupu


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Užtruks: 1 val 20 min
  • Kiekis: 10 porc 1x
  • Dieta: Vegetariškas

Aprašymas

Šventiškas garnyras, tiksiantis prie mėsos ir žuvies patiekalų


Ingredientai

 
  • 1,5 kg saldžių bulvių ((gerai nuplautų, NEnuluptų))
  • 50 ml Alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis druskos
  • grūstų juodųjų pipirų
  • 100 g pekanų riešutų
  • 5 svogūno laiškai ((nebūtina), perpjauti pusiau išilgai ir supjaustyti į maždaug 4cm ilgio juosteles)

Padažui

  • 50 ml Alyvuogių aliejaus
  • 4 česnako skiltelės ((supjaustytos plonais griežinėliais))
  • 12 raudonieji čili pipirai ((supjaustyti plonais griežinėliais))
  • 1 cinamono lazdelė
  • 1,5 šaukšto klevų sirupo
  • 1 šaukštas raudonojo vyno acto
  • 1 šaukštas citrinų sulčių
  • 1 šaukštas apelsinų sulčių
  • ¼ šaukštelio druskos

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 210C (su apipūtimo funkcija)
    Didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Saldžias bulves perpjaukite pusiau, tada supjaustykite riekelėmis. Sudėkite bulves į didelį dubenį ir išmaišykite su aliejumi, druska ir dideliu žiupsniu juodųjų pipirų. Paskleiskite bulves kepimo skardoje ir pašaukite kepti. Kepkite apie 30-35 min., arba kol suminkštės ir kraštai gražiai apskrus.
  3. Kol buvlės kepa, paskleiskite riešutus kitoje mažoje skardelėje ir pašaukite į tą pačią orkaitę, kurioje kepa bulvės, tiesiai po apačia didelės skardos. Kepkite 3-4 minutes, tik kol truputį paskrus. Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir stambiai susmulkinkite. Atidėkite į šalį.
  4. Kol bulvės kepa, pasigaminkite padažą. Mažame puode ant nedidelės ugnies užkaiskite aliejų kartu su česnakais, čili ir cinamono lazdele. Kai tik česnakas pradės ruduoti, supilkite klevų sirupą, actą, citrinų ir apelsinų sultis, padidinkite kaitrą ir palaukite, kol skystis užvirs. Tada vėl sumažinkite ugnį ir kaitinkite apie 5 minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite druską. Atidėkite į šalį, prieš pat patiekiant išimkite cinamono lazdelę.
  5. Ištraukite saldžias bulves iš orkaitės ir sudėkite į dubenį. Išlart apibarstykite svogūnų laiškais ir sumaišykite (laiškai turėtų nuo karščio truputį suglebti). Pašlakstykite padažu ir vėl sumaišykite. Sudėkite bulves į serviravimo lėkštę ir pabarstykite pekanų riešutais.

Pastabos

Recepto šaltinis – Good Food
  • Paruošimo laikas: 20 min
  • Gaminimo laikas: 60 min
  • Kategorija: Pagardai, Užkandžiai, Garnyras
  • Metodas: Orkaitė
  • Virtuvė: Australijos