Tie, kurie nemėgsta saldžios pastos (pvz., mano vyras), toliau galite neskaityti:) Mudu su broliu vaikystėje dažnai gaudavom tokį gardų, turbūt mamos sugalvotą patiekalą: virtus makaronus mama sumaišydavo su saldžia varške ir dar pabarstydavo cinamonu. Kai mano vyras (seniai seniai, kai dar tik susipažinome:)) pamatė kažką panašaus mane darant virtuvėje, su pasibaisėjimu paklausė: pasta – saldžiai????
Kadangi esu priklausoma nuo pastos, nuo varškės, ir nuo saldumynų, pagalvojau, kodėl gi nesujungus šių geriausių pasaulyje ingredientų į vieną patiekalą? Rezultatu likau patenkinta, nors ir kaip kvaila bebūtų imti ir pasakoti koks gi tas skonis gavosi:) Tačiau jei pristigote fantazijos ką nuveikti su papildomu varškės pakeliu, užsilikusiu šaldytuve, štai jums mintis. Koreguokite, modifikuokite, keiskite, tobulinkite į sveikatą:)
12 didelių cannelloni
1 pakelis varškės
1 kiaušinis
po 2 šaukštus razinų ir džiovintų spanguolių
Saujelė riešutų (tikrai nebūtina, jei neturit ar nemėgstat)
žiupsnelis druskos, lašelis vanilijos, 3 šaukštai cukraus (naudojau rudąjį)
Užpilui:
1 kiaušinis
Nepilnas puodelis pieno
žiupsnelis druskos, kaupinas šaukštas cukraus
Nutarkuota 1/4 citrinos žievelės
žiupsnelis cinamono ir truputis muškato riešuto
Įkaitiname orkaitę iki 180C. Pastą apverdame pasūdytame vandenyje apie 5 minutes, kad suminkštėtų. Perliejame šaltu vandeniu, kad atvėstų, ir nesuliptų tarpusavyje.
Užpilui skirtus produktus sumaišome tarpusavy: išplakame kiaušinį, įpilame pieną, pagardiname druska, cukrumi ir prieskoniais.
Išplakame kiaušinį ir sumaišome su varške, druska, cukrumi, razinomis, spanguolėmis ir riešutais. Mažu šaukšteliu atsargiai kemšame kiekvieną pastos vamzdelį varškės įdaru, ir guldom vamzdelius į kepimui skirtą indą. Kai suguldom vieną prie kito visus įdarytus vamzdelius, apliejame viską užpilu.
Kišame šį gėrį į orkaitę ir kepame apie 40 minučių, kol viskas gražiai paruduos.
Cha cha cha, džiugu girdėt, Rasuole:) Ačiū už geras emocijas:)
Taip taip taip!!!!!!
šito ir ieškojau
tobulybe
Džiaugiuosi kaip vaikas, kad ne mane vieną maitino saldžiais makaronais:) Ir kad ne aš viena juos mėgstu 🙂
Įdomus variantas. Reikės būtinai išbandyti, nes aš irgi iš tų, kuriems patinka makaronai saldžiai: mama pagardindavo sviestu, sukrumi bei cinamonu.
Ačiū už idėją 🙂
Ačiū, Ugne! Malonu girdėti. Ir sveika prisijungusi:)
Nemaniau, kad koks nors žmogus gali mėgti makaronus labiau už mane! Radau jus atsitikrinai, iešokodama ką naujo ir nemėsiško galėčiau padaryti su canelloni, paieškos atsipirko su kaupu. Ačiū už puikias idėjas:) Jūsų puslapis dabar bus mano mėgstamiausias:)