Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Itališkas daržovių ir ryžių apkepas

Ryžių ir daržovių apkepas


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Užtruks: 1 val 20 min
  • Kiekis: 8 porc. 1x

Aprašymas

Maistingas apkepas, kuriam galima sunaudoti vis kitas sezonines daržoves.


Ingredientai

 
  • 500g  bulvių
  • 2 vidutinio dydžio svogūnai
  • 500g šviežių pomidorų
  • 500g jaunų cukinijų
  • Alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • Sauja žalumynų (petražolių, krapų, čiobrelių), susmulkintų
  • 200g arborio rūšies ryžių
  • 200ml balto vyno
  • 500ml sultinio (daržovių arba vištienos)
  • 4 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio
  • 4 šaukštai džiūvėsėlių

Instrukcijos

Bulves ir svogūnus supjaustykite labai plonais griežinėliais (1-2mm), sudėkite į skirtingus dubenėlius ir atidėkite į šalį. Pomidorus ir cukinijas supjaustykite šiek tiek storesnėmis riekelėmis (2-3 mm), sudėkite į skirtingus dubenėlius ir atidėkite į šalį. Česnako skilteles sutarkuokite smuklia tarka, sumaišykite dubenėlyje su 100ml alyvuogių aliejaus, susmulkintais žalumynais ir ½ šaukštelio druskos, atidėkite į šalį. Atskirame inde sumaišykite vyną ir sultinį, atidėkite į šalį.

Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Į gilų didelį kepimo indą (25x33cm) įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir ant dugno išdėliokite trečdalį bulvių riekelių. Pabarstykite druska. Ant bulvių tolygiai sudėliokite pusę kiekio svogūnų ir pusę kiekio pomidorų, vėl pabarstykite druska. Ant viršaus sudėliokite pusę kiekio cukinijų, viską pašlakstykite puse kiekio aliejaus ir žolelių mišinio, užverkite puse kiekio ryžių. Ant ryžių vėl sudėliokite trečdalį bulvių ir pakartokite visus kitus sluoksnius. Apkepą pabaikite likusiu trečdaliu bulvių. Supilkite sultinio ir vyno mišinį, viršų pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite grūstais juodaisiais pipirais. Uždenkite aliuminio folija ir pašaukite į orkaitę 1 valandai.

Po valandos nuimkite foliją (daržovės turėtų būti pilnai iškepę, visas sultinys susigėręs į ryžius), visą apkepo viršų pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu ir džiūvėsėliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite kepti apie 15-20 minučių, arba kol gražiai apskrus. Išėmę iš orkaitės palaukite apie 15-20 minučių, tik tada patiekite.

  • Paruošimo laikas: 20 min
  • Gaminimo laikas: 1 val
  • Kategorija: Pagrindinis
  • Metodas: Orkaitė
  • Virtuvė: Italijos