Ar esate kada matę (gal net patys bandę??) kaip gaminamas rotolo – itališkos pastos ritinys, kuris supjaustomas riekelėmis, išverdamas ir užkepamas (paprastai) pomidorų padaže? Aš jau seniai kėsinausi jį pagaminti, taip kaip priklauso, pradedant nuo šviežios pastos minkymo ir kočiojimo, nepraleidžiant nė vieno žingsnio… Bet pagaminti rotolo yra reikalų – visų pirma reikia turėti pailgą puodą, kuriame sutilptų ta didžiulė „dešra” (gal kokių 40cm ilgio), tokiuose puoduose paprastai restoranuose verdama (poaching) visa žuvis. Deja, nei vienas mano namuose esants pailgas puodas savo dydžiu netiktų, reiktų kažkaip sugalvoti pagudravimus. 

Bet šiandien ėmiau ir padariau rotolo paprastuoju būdu:)) Ant greičio, be jokių pailgų puodų, ir tai buvo viena skaniausių (ir greičiausių) vegetariškų vakarienių:) Panaudojau šviežius lazanijos lakštus (jų čia, Australijoje, visada galima nusipirkti parduotuvėse ir deli, kaip ir pačių įvairiausių formų šviežios pastos bei gnocchi), pirktą pomidorų padažą su baziliku (skirtą pastos patiekalams), tad nedaug ką man liko nuveikti virtuvėje:)

Šiam patiekalui naudojau kale – lapinius kopūstus. Tačiau tiks čia ir mangoldai, ir špinatai (tik būtinai pakepinę nuspauskite visas sultis, nes špinatai ir mangoldai tikrai jų išleis, skirtingai nuo kale). 

Skanios vegetariškos vakarienės:)

rotolo įdaras
Įdarą ruošiau iš rikotos, pekorino, kale ir lazdyno riešutų
Rotolo su rikota ir kale
Rotolo su rikota, kale ir lazdyno riešutais, pomidorų padaže
Print Recipe
Rotolo su rikota, kale ir lazdyno riešutais
Itališkos pastos patiekalas, kuris ne tik gražus, bet labai skanus ir maistingas. Ir super paprastai pagaminamas 🙂
Rotolo with ricota, kale and hazelnuts
Pasiruošimas 15 min
Laikas 40 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 40 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Rotolo with ricota, kale and hazelnuts
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C.
  2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite česnakus, ančiuvius. Medinio šaukšto nugarėle patrinkite ančiuvius, kad jie karštyje pradėtų lydytis. Sudėkite į keptuvę susmulkintus kale lapus ir kepinkite, kol lapai suglebs (apie 5 min). Sudėkite viską į didelį dubenį ir palikite atvėsti.
  3. Ten pat į dubenį suberkite čili pipirų dribsnius, sudėkite rikotą ir pekorino sūrį, suberkite maltus lazdyno riešutus. Įberkite druskos ir pipirų (atsargiai, nes sūrumo nemažai duos pecorino ir ančiuviai - gal druskos išvis neprireiks), viską sumaišykite.
  4. Kiekvieną lazanijos lakštą storai užtepkite rikotos įdaru ir susukite į storą ritinėlį (pradėkite sukti nuo trumposios kraštinės). Jei naudojat šviežius lazanijos lakštus, ritinėlį perpjaukite į 3 dalis, jei džiovintus (lakštai siauresni) - į dvi dalis.
  5. Dubenėlyje sumaišykite sultinį ir pasatą (jei reikia - pagardinkite druska ir pipirais), ir šį skystį supilkite į kepimo indą (ne mažesnio nei 2l talpos). Sustatykite įmerkdami į padažą ir visus ritinėlius. Indą sandariai uždenkite aliuminio folija ir pašaukite kepti. Kepkite 30-35 min, tada nuimkite foliją ir pakepkite dar apie 5 min., kol truputį aprskrus. Patiekite su šviežiom salotom.
Pastabos

Recepto šaltinis - Gourmet Traveler

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *