Spausdinti
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Risotto su žirneliais ir šonine

Risotto su šonine ir žirneliais


5 žvaigždės 4 žvaigždės 3 žvaigždės 2 žvaigždės 1 žvaigždė

Atsiliepimų nėra

  • Autorius: Nida Degutienė
  • Užtruks: 45 min
  • Kiekis: 4 porc 1x

Aprašymas

Maistingas naminis risotto – tikras džiaugsmas sau ir namiškiams.


Ingredientai

 
  • 60g rūkytos šoninės, supjaustytos mažais gabalėliais
  • Alyvuogių aliejaus
  • 3 šalotiniai svogūnai, smulkiai supjaustyti
  • 250g arborio ryžių (ar kitokios rūšies, tinkamos risotto)
  • šlakelis balto vyno
  • 1,5l sultinio (geriausia – naminio vištienos, bet tiks ir daržovių), karšto
  • 300g šaldytų žirnelių
  • sauja petražolių, susmulkintų
  • 60g tarkuoto parmezano sūrio
  • sviesto
  • druskos, pipirų

Instrukcijos

Puode storesniu dugnu lėtai apkepinkite šoninės gabalėlius, kol apskrus, bet nepradės svilti. Jei šoninė neriebi, įpilkite šiek tiek aliejaus. Išgriebkite apkepintos šoninės gabalėlius ir atidėkite į šalį.

Į puodą su likusiais riebalais suberkite svogūnus ir lėtai kepinkite maišydami, kol jie taps minkšti. Suberkite ryžius ir toliau kepinkite maišydami, kol ryžiai pasidengs riebalais. Įpilkite šlakelį vyno ir pakaitinkite, kol visas alkoholis išgaruos. Tada po samtį pilkite karšto sultinio ir virkite ant mažos ugnies, kartkertėmis pamaišydami. Kitą samtį sultinio pilkite tik tada, kai visas skystis puode susigers į ryžius. Taip virkite kol ryžiai taps al dente ir sunaudosite visą (ar beveik visą) sultinį.

Pabaigoje sudėkite atgal į puodą apkepintą šoninę ir žalious žirnelius, ir dar keletą minučių pavirkite, kol žirneliai sušils. Suberkite petražoles ir parmezaną, maišydami pakaitinkite, paragaukite ir įberkite druskos, daug grūstų pipirų. Pabaigoje įdėkite gabalėlį sviesto ir išmaišykite.

  • Paruošimo laikas: 15 min
  • Gaminimo laikas: 30 min
  • Kategorija: Pagrindinis, Užkandžiai
  • Metodas: Virta
  • Virtuvė: Italijos