
Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 2 val |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 2 kg kiaulienos šoninės (su oda)
- 1 šaukštas druskos rupios
- 1 šaukštas aliejaus (pvz rapsų)
- 8 šalotiniai svogūnai perpjauti pusiau
- 6 šakelės šalavijų
- 500 ml vištienos sultinio
- 250 ml balzamiko acto
- 1,5 šaukšto kadagio uogų lengvai pagrūstų
- 300 g vyšnių (šaldytų) be kauliukų
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kiaulienos šoninės odelę labai aštriu peiliu įpjaukite išilgomis juostomis, padalindami visą šoninės plotą į 4 ilgas juostas. Tada įpjaukite vieną įpjovą skersai, per patį vidurį, tokiu būdu padalindami šoninės gabalą į 8 gabalėlius.
- Rupia druska įtrinkite visą odelės paviršių, įmasažuodami ir į įpjovas. Tada pašlakstykite šaukštu aliejaus, ir gerai įtrinkite. Paguldykite kiaulienos šoninę odele į apačią kepimo skardoje (rinkitės panašaus dydžio į tą, kokio dydžio yra jūsų mėsos gabalas. Mėsa kepdama šiek tiek susitrauks). Kepkite taip šoninę 1 valandą. Išimkite skardą su mėsa iš orkaitės ir atsargiai išsemkite visus riebalus, esančius skardoje (patogiausia lengvai pavertus skardelę išsemti šaukštu).
- Apverskite kiaulienos šoninę kita puse, odele į viršų. Sudėkite į kraštus perpus perpjautus šalotinius svogūnus, šalavijus, suberkite kadagio uogas, vyšnias, supilkite sultinį ir balzamiko actą. Pašaukite skardą atgal į orkaitę ir kepkite apie 50-60 minučių, arba kol mėsa bus minkštutė, o odelė labai traški. Patiekite su skardoje keptais svogūnais, vyšniomis ir padažu, kuris susidarys mėsai kepant.