Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 45 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 500 g nedidelių bulvių neluptų, gerai nuvalytų, supjaustytų ketvirčiais (arba kitaip, jei bulvės didesnės)
- 2-3 raudonieji svogūnai supjaustyti ketvirčiais arba smulkiau
- 1 galva česnako padalinta atskiromis skiltelėmis, nenuluptomis
- 3 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- druskos, pipirų
- 8 vištienos kulšelės su oda, su kaulu
- 1 citrinos nutarkuota žievelė
- ½ citrnos sultys
- 100 g fetos patrupintos
- petražolių susmulkintų
Jogurtiniam harisos padažui
- 250 g graikiško jogurto
- 1 šaukštas harisos arba kitokio čili padažo
Ingredientai
Jogurtiniam harisos padažui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Į kepimo skardą sudėkite bulves, svogūnus, česnako skilteles, viską pašlakstykite 2 šaukštais aliejaus ir pabarstykite druska bei pipirais, viską gerai sumaišykite (patogiausia ranka). Ant viršaus išdėliokite vištienos kulšeles (odele į viršų), jas patepkite likusiu šaukštu aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais.
- Kepkite apie 40-45 min., arba kol vištiena lengvai apskrus, o bulvės bus visiškai minkštos. Išėmę iš orkaitės viską pašlakstykite citrinų sultimis ir pabarstykite nutarkuota žievele, užberkite fetos sūrį ir petražoles.
- Patiekite su jogurtiniu harisos padažu (tiesiog sumaišykite jogurtą ir harisą)
Pastabos
Recepto šaltinis - Diana Henry, From the oven to the table