Vištienos kulšelės ir kokosiniai ryžiai
Labai paprastas, ir kartu labai aromatingas ir jaukus vieno puodo patiekalas. Daržoves galite pasirinkti pagal sezoną: tiks kalafiorai, brokoliai, kelios skirtingos daržovės ar tik viena. Galite patiekti su natūraliu jogurtu, jis sumažins čili aitrumą, jei bus pernelyg aštru
Porcijos Pasiruošimas
6asm 20min
Laikas
60min
Porcijos Pasiruošimas
6asm 20min
Laikas
60min
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C su apipūtimo funkcija.
  2. 30cm skersmens keptuvėje (dydis labai svarbu), kurią vėliau galėsite dėti į orkaitę, įkaitinkite aliejų ir apkepinkite vištieną iš abiejų pusių, kol šiek tiek apskrus. Sudėkite mėsą į lėkštelę ir atidėkite į šalį.
  3. Į tą pačią keptuvę sudėkite supjaustytus svogūnus ir kepinkite, kol švelniai pagels ir suminkštės. Sudėkite česnakus ir imbierus, suberkite prieskonius ir čili, ir kepinkite apie 2 minutes. Tada suberkite moliūgus, sumaišykite su prieskoniuotais svogūnais.
  4. Ant apkepintų daržovių suberkite ryžius, pabarstykite puse kiekio šviežių kalendrų (kitas pasilikite patiekimui), abiejų laimų nutarkuotomis žievelės, pašlakstykite vieno laimo sultimis (kitą laimą pasilikite patiekimui). Pabarstykite viską druska ir pipirais. Sudėkite ant viršaus vištos petukus (blauzdeles), pabarstykite druska ir pipirais taip pat ir vištieną.
  5. Nedideliame puode pakaitinkite kokosų pieną kartu su vištienos sultiniu, kol beveik užvirs. Šį skystį supilkite į keptuvę, stenkitės neužpilti ant vištienos, bet aplink mėsos gabaliukus (antraip nuplausite visus prieskonius). Keptuvę dėkite į karštą orkaitę, neuždenkite.
  6. Kepkite apie 40-45 minutes, arba kol ryžiai visiškai sugers visą skystį ir apskrus, o vištiena bus pilnai apkepusi ir apskrudusi. Patiekite pabarstę likusiomis kalendromis, pašlakstykite laimo sultimis ir patiekite su graikišku jogurtu.
Pastabos

Recepto šaltinis – Diana Henry, From the Oven to the Table