Vištienos ir porų stir fry šilkiniame sojų padaže
Greitai pagaminamas kiniškas patiekalas
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas Pasyvus laikas
10min 5min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas Pasyvus laikas
10min 5min
Ingredientai
Marinatui
Procesas
  1. Pirmiausia sumaišykite visus marinato ingredientus nedideliame dubenėlyje, sudėkite vištieną, išmaišykite, kad marinatas vienodai pasidengtų ant kiekvieno gabalėlio, ir palikite pasimarinuoti bent 5 minutes (arba ilgiau šaldytuve).
  2. Įkaitinkite wok’ą arba didelę keptuvę, kol ims rūkti dūmai (turi būti labai karštas). Įpilkite aliejų (patariu nesumažinti kiekio), sudėkite vištienos gabalėlius (greičiausiai prireiks tą daryti dviem porcijom) ir palikite nejudindami kepti apie 3 minutes, kol vištienos gabalėliai apskrus (nesistenkite apversti jų anksčiau). Apverskite kita puse ir pakepinkite dar apie minutę, max dvi. Taip apkepkite visą vištieną ir išimkite iš keptuvės, atidėkite į šalį.
  3. Į wok’ą suberkite imbierus ir česnakus (jei netyčia wok’e neliko aliejaus po vištienos kepimo, įpilkite dar apie šaukštą), trumpai apkepinkite, tada suberkite porus ir maišydami pakepinkite, kol porai pradės minkštėti. Sudėkite vištieną atgal į wok’ą, supilkite ir visas sultis kurios išsiskyrė iš vištienos, sumaišykite. Supilkite sojų padažą, įberkite truputį druskos, įberkite cukrų, įpilkite Shaoxing vyną, vėl viską sumaišykite. Pabaigoje supilkite krakmolo ir vandens mišinį, išmaišykite ir paragavę, ar netrūksta druskos, galite patiekti su virtais ryžiais.
Pastabos

*Shaoxing – tai kinų virtuvėje labai dažnai naudojamas silpnas fermentuotų ryžių alkoholis (vynas). Jis turi specifinį salstelėjusį skonį, yra gintarinės spalvos. Artimiausias skoniu pakaitalas – japoniška sakė arba mirin. Galima mėginti pakeisti ir sausu sherry vynu (dry sherry cooking wine), bet jei norite autentiško skonio, labai rekomenduoju įsigyti/parsisiųsti butelį tokio vyno (jis labai nebrangus, o pakanka labai ilgam).

Recepto šaltinis – Adam Liaw, Tonight’s Dinner 2