Visos dienos fritata su kale, porais ir rikota
Vienos keptuvės patiekalas, kuris tinkamas valgyti visą dieną ir su tais priedais, kuriuos labiausiai mėgstate!
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas
40min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas
40min
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Į didelę keptuvę (22cm), kuri tinkama pašauti į orkaitę (idealu, jei turite špižinę) įpilkite aliejaus, sudėkite porus ir pomidorus (su visom šakelėm), šiek tiek pamaišykite, kad daržovės pasidengtų aliejumi, ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 10-15 min., arba kol pomidorai truputį apkeps, sutrūkinės odelės. Išimkite iš orkaitės keptuvę ir iš jos išimkite pomidorus, atidėkite trumpam į šalį. Į keptuvę sudėkite kale lapus, pamaišykite ir palikite kelioms minutėms karštoje keptuvėje, kad lapai suglebtų.
  2. Sumažinkite orkaitės tempearatūrą iki 180C. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, pieną, garstyčias, pagardinkite druska ir pipirais. Atsargiai šią masę supilkite į keptuvę, švelniai pakilnodami kale lapus, kad kiaušinių masė subėgtų į visus pakraščius. Šaukštu dėkite ant kiaušinių masės rikotą, ir ant viršaus uždėkite pomidorus.
  3. Kepkite fritatą orkaitėje apie 25 minutes, arba kol masė lengvai sutvirtės (net jei pats centras atrodo ne visai iškepęs, jis baigs kepti ir ištrauktas iš orkaitės). Palaukite 5 minutes ištraukę iš orkaitės, tik tada patiekite su mėgstamais priedais (šonine, prosciutto, kumpiu, avokadais, daržovėmis, baziliko lapeliais) ir su skrudinta duona.
Pastabos

Recepto šaltinis – Donna Hay, One Pan Perfect