
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 40 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 1 poras (smulkiai supjaustytas)
- 400 g vyšninių pomidorų
- 160 g kale (nuskabykite lapus, o kietus kotus išmeskite)
- 8 kiaušiniai
- 250 ml pieno
- 1 šaukštas garstyčių (geriausia tiks pilnagrūdės)
- druskos, juodųjų pipirų
- 240 g rikotos (pakeiskite varške arba ožkų sūriu, jei norite)
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Į didelę keptuvę (22cm), kuri tinkama pašauti į orkaitę (idealu, jei turite špižinę) įpilkite aliejaus, sudėkite porus ir pomidorus (su visom šakelėm), šiek tiek pamaišykite, kad daržovės pasidengtų aliejumi, ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 10-15 min., arba kol pomidorai truputį apkeps, sutrūkinės odelės. Išimkite iš orkaitės keptuvę ir iš jos išimkite pomidorus, atidėkite trumpam į šalį. Į keptuvę sudėkite kale lapus, pamaišykite ir palikite kelioms minutėms karštoje keptuvėje, kad lapai suglebtų.
- Sumažinkite orkaitės tempearatūrą iki 180C. Dubenyje sumaišykite kiaušinius, pieną, garstyčias, pagardinkite druska ir pipirais. Atsargiai šią masę supilkite į keptuvę, švelniai pakilnodami kale lapus, kad kiaušinių masė subėgtų į visus pakraščius. Šaukštu dėkite ant kiaušinių masės rikotą, ir ant viršaus uždėkite pomidorus.
- Kepkite fritatą orkaitėje apie 25 minutes, arba kol masė lengvai sutvirtės (net jei pats centras atrodo ne visai iškepęs, jis baigs kepti ir ištrauktas iš orkaitės). Palaukite 5 minutes ištraukę iš orkaitės, tik tada patiekite su mėgstamais priedais (šonine, prosciutto, kumpiu, avokadais, daržovėmis, baziliko lapeliais) ir su skrudinta duona.
Pastabos
Recepto šaltinis - Donna Hay, One Pan Perfect