Viščiukas keptas su ryžiais ir juodosiomis pupelėmis Lotynų Amerikos stiliumi
Aromatingas vieno puodo vištienos patiekalas su ryžiais, juodomis pupelėmis, paprikomis. Praturtintas Lotynų Amerikos virtuvėms būdingais prieskoniais. Labai svarbu, kad kepdami naudotumėte nurodyto dydžio indą!
Porcijos Pasiruošimas
4porc 30min
Laikas
40min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 30min
Laikas
40min
Ingredientai
Patiekimui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Viščiuko gabalėlius pabarstykite druska ir pipirais, įtrinkite (galite tą padaryti iš anksto) Didelėje 30cm skermsens (dydis labai svarbu!) keptuvėje (kuri tinkama vėliau pašauti į orkaitę) įkaitinkite aliejų. Gerai apkepinkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  2. Į tą pačią keptuvę sudėkite supjaustytus svogūnus kartu su paprikomis, ir kepinkite apie 5 minutes, kol daržovės pradės minkštėti, apkeps. Sudėkite česnakus, suberkite kuminą, įmeskite cinamono lazdelę, sudėkite čili pipirus ir dar pakepinkite apie 2 min.
  3. Suberkite į keptuvę juodąsiais pupeles, pomidorus, ant viršaus tolygiai paskirstykite ryžius (labai svarbu, kad pupelės pasiliktų po ryžiais, antraip kepant jos išdžius ir sutrūkinės). Supilkite karštą sultinį ir ant viršaus sudėliokite viščiuko gabalėlius, odelėmis į viršų. Pabarstykite viską druska ir pipirais.
  4. Pašaukite keptuvę į orkaitę. Kepkite 40 minučių – per tiek laiko viščiukas turėtų visiškai iškepti ir visas sultinys pilnai susigerti į ryžius. Patiekite pabarstę kalendromis, ant stalo padėkite laimo skiltelių, grietinės pasigardinti, ir avokado (jį galite pašlakstyti laimų sultimis ir pabarstti druska).
Pastabos

Recepto šalitinis – Diana Henry, From the Oven to the Table