Aromatingas vieno puodo vištienos patiekalas su ryžiais, juodomis pupelėmis, paprikomis. Praturtintas Lotynų Amerikos virtuvėms būdingais prieskoniais. Labai svarbu, kad kepdami naudotumėte nurodyto dydžio indą!
Pasiruošimas | 30 min |
Laikas | 40 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus (arba kitokio augalinio aliejaus)
- 8 viščiuko gabalėliai (tiks blauzdelės, šlaunelės ar įvairūs kiti mėsos gabalėliai su kaulu, oda)
- 1 svogūnas didelis supjaustytas stambiai
- 2 saldžiosios paprikos supjaustytos juostelėmis
- 3 česnako skiltelės sutrintos
- 1 šaukštelis malto kumino
- 1 cinamono lazdelė (perlaužkit per pusę)
- 2 čili pipirai (arba pagal skonį), supjaustyti
- 400 g konservuotų juodųjų pupelių (nusausikit ir praskalaukit šaltu vandeniu)
- 150 g vyšninių pomidorų (perpjaukit pusiau)
- 170 g ryžių (Basmati) - nuplautų
- 600 ml vištienos sultinio (arba daržovių sultinio, arba vandens) - verdančio
- druskos, pipirų
Patiekimui
- šviežių kalendrų
- laimo supjaustyto ketvirčiais
- avokado
- grietinės
Ingredientai
Patiekimui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Viščiuko gabalėlius pabarstykite druska ir pipirais, įtrinkite (galite tą padaryti iš anksto) Didelėje 30cm skermsens (dydis labai svarbu!) keptuvėje (kuri tinkama vėliau pašauti į orkaitę) įkaitinkite aliejų. Gerai apkepinkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Į tą pačią keptuvę sudėkite supjaustytus svogūnus kartu su paprikomis, ir kepinkite apie 5 minutes, kol daržovės pradės minkštėti, apkeps. Sudėkite česnakus, suberkite kuminą, įmeskite cinamono lazdelę, sudėkite čili pipirus ir dar pakepinkite apie 2 min.
- Suberkite į keptuvę juodąsiais pupeles, pomidorus, ant viršaus tolygiai paskirstykite ryžius (labai svarbu, kad pupelės pasiliktų po ryžiais, antraip kepant jos išdžius ir sutrūkinės). Supilkite karštą sultinį ir ant viršaus sudėliokite viščiuko gabalėlius, odelėmis į viršų. Pabarstykite viską druska ir pipirais.
- Pašaukite keptuvę į orkaitę. Kepkite 40 minučių - per tiek laiko viščiukas turėtų visiškai iškepti ir visas sultinys pilnai susigerti į ryžius. Patiekite pabarstę kalendromis, ant stalo padėkite laimo skiltelių, grietinės pasigardinti, ir avokado (jį galite pašlakstyti laimų sultimis ir pabarstti druska).
Pastabos
Recepto šalitinis - Diana Henry, From the Oven to the Table