
Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Pikantiškiems lietiniams
- 50 g ryžių miltų
- 45 g grikių miltų
- 1 šaukštelis maltų ciberžolių
- ¼ stiklinės kokosų pieno
- ¾ stiklinės vandnens
- druskos
- 4 šaukštai augalinio aliejaus (plius dar šiek tiek kiaušiniams kepti)
Morkų salotoms
- 2 šaukštai žuvų padažo (fish sauce)
- ½ šaukšto ryžių acto
- 1 šaukštas rudojo cukraus
- 1 česnako skiltelė (sutarkuota mikroplane tarka)
- 1 laimo sultys
- ½ šaukšto sezamų aliejaus
- 1 morka (supjaustyta ilgais šiaudeliais)
- 125 g sojų daigų
- saujelė kalendrų lapelių
- saujelė baziliko lapelių (autentiškam skoniui reiktų tailandietiško baziliko lapų)
Kokosų ir čili pagardui (sambal)
- 1 šalotinis svogūnas (didesnis), smulkiai supjaustytas
- 1-2 raudoni čili pipirai (stambiai supjaustyti)
- 25 g kokosų drožlių
- 1 šaukštelis kokosų pieno (jei naudotumėt šviežią tarkuotą kokosą pieno pilti nereiktų)
- laimų sulčių
- druskos
Patiekti
- 4 kiaušiniai
- 1 avokadas (supjaustytas riekelėmis)
- druskos dribsnių
Ingredientai
Pikantiškiems lietiniams
Morkų salotoms
Kokosų ir čili pagardui (sambal)
Patiekti
|
![]() |
Procesas
- Visas šio patiekalo sudedamąsias dalis pasiruoškite iš anksto. Užmaišykite lietinių tešlą: dubenėlyje sumaišykite ryžių miltus, grikių miltus ir ciberžoles. Kitame dubenėlyje (ar puodelyje) sumaišykite kokosų pieną ir vandenį bei žiupsnį druskos. Supilkite šį skystį į miltų mišinį ir išsukite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
- Pasiruoškite padažą salotoms: sumaišykite žuvų padažą, ryžių actą, cukrų, česnakus, laimo sultis, sezamų aliejų ir atidėkite į šalį. Dubenyje sumaišykite morkas, sojų daigus, kalendrų ir baziliko lapus (bet padažo dar neužpilkite). Atidėkite į šalį.
- Pasigaminkite pagardą: akmeninėje grūstuvėje grūskite svogūnus, čili, kokosų drožles ir žiupsnį druskos, kol mišinys pakeis spalvą (nuo čili pipirų), ir masė pasidarys drėgna. Įmaišykite kokosų pieną ir laimo sulčių, kad būtų skonio balansas. Atidėkite į šalį.
- Kai būsite pasirengę patiekti, iškepkite visus 4 kiaušinius ant vidutinės kaitros, laikykite šiltai. Supilkite padažą į salotas, švelniai išmaišykite.
- Įkaitinkite keptuvę (idealu, jei turite nepridegančia danga) (20cm diametro), įpilkite 1 šaukštą aliejaus, palaukite kol aliejus gerai įkais. Išmaišykite lietinių tešlą, tada įpilkite samtelį tešlos į keptuvę ir paskirstykite po visą plotą. Kepkite apie 1 minutę, vis švelniai pakeldami blynelio kraštus, kad po apačia patektų aliejaus. Kai lietinio viršus bus sausas (pajausite prilietę pirštu), o apačia gražiai paskrudus, patraukite keptuvę nuo kaitros. Ant vienos lietinio pusės uždėkite kelias riekeles avokado, truputį paruoštų salotų, keptą kiaušinį, pabarstykite šaukštu kokosinio čili pagardo. Viską pabarstykite druskos dribsniais, ir ant viršaus užlenkite kitą lietinio pusę. Perkelkite taip paruoštą porciją į pašildytą lėkštę. Taip pat iškepkite ir kitus lietinius.
Pastabos