Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 30 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1 saldi bulvė (supjaustyta pailgomis riekelėmis)
- 2-4 bulvės (supjaustytos ketvirčiais)
- 2 svogūnai (supjaustyti ketvirčiais)
- 1 pundelis brokolini (arba kitokių daržovių - moliūgų, kalafijorų, brokolių, pastarnokų, burokėlių...)
- Alyvuogių aliejaus
- 4 gabalėliai lašišos filė (be odos, kiekvienas apie 150-200g)
Jogurto tachini padažui
- ⅔ stiklinės graikiško jogurto
- ⅓ stiklinės tachini (sezamų pastos)
- 2 šaukštai citrinų sulčių
- 2 česnako skiltelės (sutarkuotos)
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejaus
Ingredientai
Jogurto tachini padažui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Skardoje sudėliokite saldžias bulves, bulves, svogūnus (ir/arba kitas daržoves, kurios kepa ilgiau - burokėlius, moliūgus, kalafijorus, pastarnokus, ar kt). Viską palaistykite aliejumi, apibarstykite kmynais, druska ir pipirais, ir pašaukite kepti apie 25-35 min (priklausomai kokios daržovės ir kokio dydžio gabalėliais supjaustėte)
- Kol daržovės kepa, pasigaminkite jogurtinį padažą - visus ingredientus sumaišykite, įpilkite apie 3-4 šaukštus vandens, kad gautųsi norima konsistencija, pagardinkite druska ir pipirais. Aitdėkite į šalį.
- Lašišos filė pabarstykite druska ir pipirais. Įterpkite lašišos filė į tarpus tarp apkepintų daržovių (kartu sudėkite trumpiau kepančias daržoves, pvz., brokolinius), ir pašaukite kepti dar 8 minutes.
- Kol lašiša kepa, smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles ir jas sumaišykite su granatų sėklomis. Patiekite keptą lašišą pašlakstę jogurtiniu tachini padažu, apibarstę žolelių ir granatų sėklų mišiniu, su keptomis daržovėmis.