Print Recipe
Vienos skardos vakarienė: kepta lašiša su daržovėmis ir jogurto tachini padažu
Greitas ir nesudėtingas vienos skardos patiekalas. Rinkitės daržoves tokias, kokias turite, atitinkamai pakoreguokite ir kepimo laiką.
Kepta lašiša su daržovėm ir jogurto tachini padažu
Pasiruošimas 10 min
Laikas 30 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Jogurto tachini padažui
Pabarstyti
Pasiruošimas 10 min
Laikas 30 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Jogurto tachini padažui
Pabarstyti
Kepta lašiša su daržovėm ir jogurto tachini padažu
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Skardoje sudėliokite saldžias bulves, bulves, svogūnus (ir/arba kitas daržoves, kurios kepa ilgiau - burokėlius, moliūgus, kalafijorus, pastarnokus, ar kt). Viską palaistykite aliejumi, apibarstykite kmynais, druska ir pipirais, ir pašaukite kepti apie 25-35 min (priklausomai kokios daržovės ir kokio dydžio gabalėliais supjaustėte)
  2. Kol daržovės kepa, pasigaminkite jogurtinį padažą - visus ingredientus sumaišykite, įpilkite apie 3-4 šaukštus vandens, kad gautųsi norima konsistencija, pagardinkite druska ir pipirais. Aitdėkite į šalį.
  3. Lašišos filė pabarstykite druska ir pipirais. Įterpkite lašišos filė į tarpus tarp apkepintų daržovių (kartu sudėkite trumpiau kepančias daržoves, pvz., brokolinius), ir pašaukite kepti dar 8 minutes.
  4. Kol lašiša kepa, smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles ir jas sumaišykite su granatų sėklomis. Patiekite keptą lašišą pašlakstę jogurtiniu tachini padažu, apibarstę žolelių ir granatų sėklų mišiniu, su keptomis daržovėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *