
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 25 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Lašišos confit
- 200 g lašišos filė su oda
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejaus
- 1 šalotinis svogūnas (labai smulkiai susmulkintas)
- ½ šaukšto žalių svogūno laiškų (labai smulkiai susmulkintų)
- 1 citrina (sultys ir nutarkuota žievelė)
- 1 raudonasis čili pipiras (susmulkintas)
- druskos, juodųjų pipirų
Patiekti
- duonos (ruginės ar bagetės, paskrudintos)
- 100 g kreminio sūrio
- kornišonų
Ingredientai
Lašišos confit
Patiekti
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 120C. Mažą kepimo indą išklokite kepimo popieriumi. Ant jo klokite lašišos filė odele į apačią, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais, pašaukite kepti apie 25 minutes. Po tiek laiko lašiša turėtų būti labai sultinga ir minkšta, lengvai atšokti nuo odelės.
- Nulupkite lašišos odelę, o žuvį pirštais atsargiai suardykite segmentais, sudėkite į dubenėlį. Ten pat sudėkite susmulkintus svogūnus, laiškus, citrinos žievelę, supilkite sultis ir suberkite čili pipirus. Viską atsargiai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais, ir padėkite į šaldytuvą visiškai atvėsti ir sutvirtėti.