
Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 25 min |
Pasyvus laikas | 2 val50 |
Porcijos |
pyragas
|
Ingredientai
Mielinei tešlai
- 25 g šviežių mielių (arba 10g sausų mielių)
- 50 ml pieno
- 20 g cukraus
- 180 g miltų (plius dar šiek tiek formos pabarstymui)
- žiupsnelis druskos
- 2 kiaušiniai (maži)
- 75 g sviesto (plius dar šiek tiek formos patepimui)
- saujelė razinų (arba džiovintų spanguolių)
- 2 šaukštai apelsinų cukatų*
Citrininiam glajui
- 100 g cukraus pudros
- citrinos sulčių
- 2 šaukštai cukatų
Ingredientai
Mielinei tešlai
Citrininiam glajui
|
![]() |
Procesas
- Visi ingredientai kepiniui turi būti kambario temperatūros. Pasiruoškite mielių įmaišą: dubenyje, kuriame minkysite tešlą (arba kombaino inde) sumaišykite mieles su 1 šaukštu cukraus, 1 šaukštu miltų ir puse kiekio šilto (40C) pieno. Palikite apie 10-15 minučių uždengę, kol gerai suputos. Jei naudojate sausas mieles, įmaišo daryti nereikia, tiesiog sumaišykite jas su miltais.
- Į suputojusią masę suberkite miltus ir druską, sumaišykite. Imuškite kiaušinius, supilkite likusį pieną, suberkite likusį cukrų ir minkykite tešlą apie 8 minutes (naudokite kablio įrankį maišydami kombainu). Pabaigoje sudėkite po gabalėlį labai minkštą sviestą ir toliau išsukite tešlą mažiausiai 8-10 minučių, kol masė bus labai elastinga ir minkšta. Įmaišykite razinas ir apelsinų cukkatus. Uždenkite indą su tešla ir palikite pakilti apie 40-60 min., kol tešlos tūris padvigubės.
- Kol tešla kyla, paruoškite kepimo indą: prireiks nedidelės kekso formos (20cm skersmens). Jei turite labai didelę kekso formą, verčiau naudokite dvigubą ingredientų kiekį. Pakilusią tešlą sumaišykite (ji bus gana skysta ir lipni - tokia ir turi būti) sudėkite į kepimo formą ir palikite pakilti uždengę rankšluosčiu apie 40-60 minučių, arba kol tešlos tūris padvigubės.
- Kepkite 180C orkaitėje 25 minutes, arba kol gražiai pagels. Išimkite iš orkaitės ir apvertę formą išimkite, atvėsinkite ant grotelių.
- Glajui skirtą cukraus pudrą sumaišykite su keliais šaukštais citrinos sulčių, kol gausite labai glotnią masę. Pabaigoje įmaišykite cukatus. Glajumi ištepkite dar šiltą pyragą ir palikite visiškai atvėsti ir sustengti.
Pastabos
*kaip pasigaminti apelsinų cukatus namuose skaitykite čia
Recepto šaltinis - Kwestia smaku