Print Recipe
Veganiškos keptos bulvės su morkų "šonine" ir padažu
Tai patiekalas, kuris nudžiugins veganus, o mėsos valgytojams tikrai tekės seilės 🙂 Tai gali būti ir garnyras prie mėsos patiekalų
Keptos bulvės su morkų "šonine" ir pomidorų padažu
Virtuvė Fusion
Pasiruošimas 20 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Pomidorų padažui
Morkų "šoninei"
Virtuvė Fusion
Pasiruošimas 20 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Pomidorų padažui
Morkų "šoninei"
Keptos bulvės su morkų "šonine" ir pomidorų padažu
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Išklokite dvi kepimo skardas kepimo popieriumi (viena kepimo skarda gali būti mažesnė) Užkaiskite puodą vandens, gerai pasūdykite. Sudėkite bulves ir palikite virti apie 10 minučių, arba kol apvirs (tačiau ne iki galo suvirs, bus dar kietokos). Išvirusias bulves nukoškite per sietelį ir palikite 5 minutes sietelyje, kad laisvai garuotų ir apdžiūtų.
  2. Kol bulvės verda, pasigaminkite morkų "šoninę": skardoje vieną šalia kitos išdėliokite morkų juosteles. Sumaišykite mažame dubenėlyje aliejų, tamari padažą, miso pastą ir rūkytas paprikas. Šiuo mišiniu (maždaug puse kiekio) patepkite morkų juosteles. Pašaukite į orkaitę kepti apie 10 min. Išimkite iš orkaitės, apverskite juosteles kita puse, ištepkite likusia pasta ir vėl pašaukite kepti apie 5-10 min., arba kol gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir atidėkite į šalį.
  3. Orkaitės temperatūrą padidinkite iki 220C. Į kepimo skardelę (kurioje bulvės tilps vienu sluoksniu) supilkite 100ml aliejaus ir pašaukite į orkaitę apie 5 minutėm, kad aliejus labai gerai įkaistų. Išimkite skardelę ir sudėkite apvirtas bulves (jos turi spirgėti). Pašaukite kepti apie 35-45 min, kaskart bulves pavartydami, kad vienodai skrustų.
  4. Sudėkite pomidorus ir čili pipirus į antrą paruoštą kepimo skardą, perpjauta puse į viršų. Pašaukite kepti į tą pačią orkaitę, kur jau kepa bulvės. Kepkite apie 20 min., kol pomidorai ir čili vietomis pradės tamsėti, visiškai suminkštės. Dar karštas daržoves (kartu su skysčiu, jei jo išsiskyrė kepant) sudėkite į karščiui atsparų blenderį ir susmulkinkite iki vientisos tyrelės. Pagardinkite druska ir citrinų sultimis, atidėkite į šalį.
  5. Į tą pačią skardą, kurioje kepėte pomidorus, sudėkite svogūnų riekeles, pašlakstykite trupučiu aliejaus, pašaukite į orkaitę kartu su kepančiomis bulvėmis. Kepinkite apie 15 minučių, arba kol gražiai apskrus, vietom pradės tamsėti.
  6. Sudėkite keptas traškias bulves į serviravimo lėkštę, ant bulvių sudėkite svogūnų riekeles, morkų "šoninės" juosteles, pašlakstykite pomidorų padažu, pabarstykite feta ir anakardžių riešutais, papuoškite kalendrų lapais.
Pastabos
Recepto šaltinis - Delicious

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *