Print Recipe
Varškės tortas su avietėmis ir kokosiniais jogurto putėsiais
Vasariškai gaivus, ne per saldus, puikiai subalansuoto skonio tortas, kuris patiks net išrankiausiems.
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai, avietės, tortai
Pasiruošimas 30 min
Laikas 50 min
Pasyvus laikas 10 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Pagrindui
Varškės sluoksniui
Kokosiniams putėsiams
Aviečių užpilui
Papuošimui
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kepiniai, avietės, tortai
Pasiruošimas 30 min
Laikas 50 min
Pasyvus laikas 10 val
Porcijos
asm
Ingredientai
Pagrindui
Varškės sluoksniui
Kokosiniams putėsiams
Aviečių užpilui
Papuošimui
Procesas
  1. Torto formą su nusegamais kraštais (23cm skersmens) išklokite pergamentiniu popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 175C. Sausainius sutrinkite iki trupinių, tada sumaišykite su tirpintu sviestu, kad gautumėt "šlapio smėlio" konsistenciją. Šiuo mišiniu tolygiai išklokite torto formos apačią ir gerai prispauskite prie dugno. Kepkite apie 12 min., arba kol ši masė gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir palikite trumpam pravėsti, kol paruošite varškės masę.
  2. Visi produktai varškės sluoksniui turi būti kambario temperatūros. Visus produktus sumaišykite mikseriu nedideliais apsisukimais, neplakite pernelyg ilgai nei įnirtingai, antraip kepant varškės sluoksnis iškils, o stengdamas subliukš ir suskilinės. Paruoštą masę supilkite ir paskirstykite tolygiai ant sausainių pagrindo. Kepkite 150C orkaitėje 45 minutes. Varškės masė turi būti pilnai iškepusi, palietus centrinę dalį ji turi būti tvirta, ne drėgna ir neminkšta, nežliugsinti. Esant reikalui galite keliomis minutėmis pailginti kepimą. Išimkite iš orkaitės ir palikite pilnai atvėsti.
  3. Paruoškite kokosų putėsius: pirmiausia želatinos miltelius užpilkite vandeniu ir atidėkite į šalį, kad išbrinktų (apie 10 min). Nedideliame puodelyje kaitinkite želatiną ant labai mažos ugnies, nuolat maišydami, ir jokiais būdais neleisdami masei užvirti - kaitinkite tik kol želatina pilnai ištirps. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kad šiek tiek pravėstų.
  4. Labai šaltą grietinėlę išplakite iki standžių putų kartu su cukraus pudra. Atsargiai įmaišykite graikišką jogurtą, sumaišykite (galite mikseriu, labai mažais apsisukimais, ir tik kol susijungs ingredientai).
  5. Du šaukštus šios putėsių masės įdėkite į želatinos mišinį ir atsargiai išmaišykite. Tada įdėkite dar du šaukštus putėsių, ir vėl išmaišykite. Gautą masę suverskite į indą su grietinėle ir jogurtu, ir atsargiai išmaišykite. Pabaigoje supilkite likerį (arba romą), suberkite kokosų drožles ir atsargiai išmaišykite. Tada sudėkite avietes ir labai atsargiai išmaišykite, stenkitės nesutrinti aviečių, kad jos nenudažytų masės.
  6. Paruoštus putėsius sudėkite ant kepto varškės sluoksnio, gerai paskirstykite per visą plotą, kaip galima geriau išlyginkite visą paviršių. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų (kelioms valandoms, arba geriausia - pernakt).
  7. Paruoškite aviečių užpilą: pirmiausia želatinos miltelius užpilkite vandeniu ir atidėkite į šalį, kad išbrinktų (apie 10 min). Nedideliame puode užkaiskite avietes ir cuktų ir maišydami kaitinkite, kol avietės suglebs, paleis sultis (nereikia virti ilgai, tik kol jos suskystės ir cukrus ištirps). Nukelkite nuo ugnies ir šią masę pertrinkite per sietelį. Kauliukus išmeskite, o sultis supilkite atgal į tą patį puodą, kuriame virėte. Sudėkite išbrinkusią želatiną, ir švelniai pakaitinkite, nuolat maišydami (tik neužvirkite!), kol želatina pilnai ištirps. Supilkite šią aviečių užpilo masę ant putėsių sluoksnio, paskirstykite tolygiai, dėkite tortą į šaldytuvą kelioms valandoms, kad aviečių užpilas sustingtų.
  8. Prieš pat patiekiant, aštriu peiliu apipjaukite sulig torto formos kraštais, ir nuimkite formos žiedą. Perkelkite tortą ant serviravimo lėkštės. Viršų papuoškite išdėliodami avietes ir pabarstydami kokosų drožlėmis.
Pastabos

*varškę prieš kepant patartina sumalti tris kartus, taip gausite labai tolygią kepinio konsistenciją. Galima vietoj malimo ją susmulkinti blenderiu su S formos peiliu. Galima varškės nemalti, tik sutrinti mediniu šaukštu - tuomet torto konsistencija bus grūdėta, bet skoniui įtakos neturės.

Recepto šaltinis - Moje Wypieki

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *