Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 45 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 850 g cukinijų
- ½ stiklinės šviežių mėtų lapų susmulkintų
- 60 ml Alyvuogių aliejaus
- grūstų juodųjų pipirų
- 720 g varškės
- 6 kiaušiniai lengvai suplakti
- 125 ml pieno
- 60 g tarkuoto kietojo sūrio (Parmegiano, Džiugo ar kt)
- 1 šaukštas nutarkuotos citrinos žievelės
- 100 g kale lapų (susmulkintų - gausis apie 3 stiklinės)
- 3 svogūno laiškai susmulkinti
- druskos, pipirų
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę ikii 200C. Specialiu skustuku (julienne peeler*) supjaustykite cukinijas plonomis juostelėmis (siūlais). Jei tokio skustuko neturite, tą patį padarykite su daržovių skutikliu.
- Dubenyje labai švelniai sumaišykite cukinijų siūlus, mėtas, aliejų ir žiupsnelį pipirų (tik jokiais būdais neberkite druskos, antraip cukinijos pavandeniuos).
- Kitame dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius, pieną, tarkuotą sūrį, citrinos žievelę, kale lapus, svogūno laiškus, įberkite druskos ir pipirų. Galiausiai į šią masę įmaišykite ¾ kiekio cukinijų mišinio. Sudėkite visą šią masę į kepimo skardą (20x25 cm) ir ant viršaus palei kepimo formos kraštus paskirstykite atidėtus cukinijų siūlus, tarsi rėmelį.
- Kepkite apie 45 min., arba kol apkepas gražiai apskrus. Patiekite su mėgiamais priedais - prosciutto, lašiša, salotomis.
Pastabos
*julienne peeler - tai labai naudingas virtuvės įrankis, telpantis stalčiuje šalia daržovių skutiklio. Su juo labai lengva greitai supjaustyti kietas daržoves (pvz morkas) plonomis juostelėmis salotoms arba stir fry patiekalams.
Recepto šaltinis - Donna Hay