Vakarienė vienoje keptuvėje: vištiena su ryžiais ir paprikomis
Nieko nėra lengvesnio, skanesnio ir įspūdingesnio, kaip visos šeimos vakarienė vienoje vienintelėje keptuvėje. Šiam patiekalui reikės didelės 30cm skersmens keptuvės, kurią galima pašauti į orkaitę
Porcijos
6porc
Porcijos
6porc
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Viščiukų blauzdeles pabarstykite druska ir pipirais. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepinkite viščiukų blauzdeles, pradėdami nuo tos pusės, kurioje odelė, apie 2-3 minutes, arba kol odelė apskrus. Apverskite kita puse ir apkepinkite kitą pusę apie 1-2 min. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį, riebalus palikite keptuvėje.
  2. Sudėkite į keptuvę svogūnus, česnakus ir paprikas, įberkite truputį druskos ir kepinkite ant vidutinės ugnies maišydami apie 7-8 minutes, arba kol visiškai suminkštės ir pradės lengvai skrusti. Suberkite visus prieskonius ir sudėkite gabaliukais supjaustytą čioriso dešrą. Kepinkite dar minutę kitą, tada sudėkite pomidorų pastą ir suberkite ryžius. Sumaišykite visą masę ir pakepinkite trumpai, kol ryžiai pilnai pasidengs prieskoniais ir pomidorų pasta. Supilkite vyną ir kaitindami pagramdykite keptuvės dugną, kad viskas, kas prikepė, ištirptų. Galiausiai supilkite sultinį, sudėkite lauro lapus ir raudonėlius, viską sumaišykite. Galite viską dar pabarstyti druska ir pipirais (bet tik jei sultinys nebuvo sūdytas, antraip paragaukite ar nepersūdysite).
  3. Ant viršaus sudėliokite (švelniai įspausdami į ryžių masę) apkeptus vištienos gabalėlius odele į viršų. Pašaukite visą keptuvę į orkaitę ir kepkite 20 minučių. Ištraukite iš orkaitės, pabarstykite alyvuogėmis ir pašaukite kepti dar 10 minučių, arba tol, kol visas skystis bus sugertas, ryžiai minkšti, o viščiuko kulšelės pilnai iškepę. Patiekite pabarstę petražolėmis.