Print Recipe
Vakarėlio užkandžiai traškiuose vontonų dubenėliuose
Lengvai paruošiamos canape - spalvingi ir turtingi skoniais vakarėlio užkandžiai
Course Užkandžiai
Virtuvė Fusion, Australijos
Pasiruošimas 20 min
Laikas 40 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Char siu kiaulienos įdarui
Krevečių ir mangų įdarui
Course Užkandžiai
Virtuvė Fusion, Australijos
Pasiruošimas 20 min
Laikas 40 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Char siu kiaulienos įdarui
Krevečių ir mangų įdarui
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Aliejumi gausiai patepkite mažų keksiukų skardelės ertmes (ertmės turi būti ne didesnės, nei 80ml talpos). Geriausia, jei turit dvi tokias skardeles.
  2. Ant lėkštelės ar skardos patieskite vieną vontono kvadratą ir jį gerai ištepkite aliejumi arba tirpintu sviestu. Ant šio kvadrato dėkite kitą vontono kvadratą, pasukdami jį 45 laipsnių kampu. Taip pat gerai ištepkite riebalais, ir įtieskite į skardelės ertmę. Taip padarykite visus vontonų krepšelius. Pašaukite kepti ir kepkite apie 10-15 minučių, kol krepšeliai gražiai apskrus ir taps traškūs. Išimkite iš orkaitės, iš skardelės, ir palikite ant grotelių atvėsti. (šį darbą galite atlikti iš anksto, likus dienai iki patiekimo, atvėsusius krepšelius sudėkite į sandariai užsidarantį indą ir laikykite kambario temperatūroje)
  3. Krevetes sumaišykite su kalendromis ir citrinžolėmis, atidėkite į šalį apie 15 min., kad pasimarinuotų. Per tą laiką sumaišykite mangus, avokadus ir saldų čili padažą. Įkaitinkite sunkią (ketaus) keptuvę, įpilkite šlakelį aliejaus ir trumpai apkepinkite krevetes, pabarstę druska, tik kol pakeis spalvą ir susiries. Prieš pat patiekiant į kiekvieną krepšelį įdėkite truputį mango ir avokadų salsos, ant viršaus uždėkite po krevetę.
  4. Paruoškite Char Siu kiaulienos įdarą. Pašildykite keptą char siu kiaulieną ir supjaustykite kąsnelio dydžio gabaliukais. Dubenėlyje sumaišykite morkas, agurkus, laimų sultis, žuvų padažą, cukrų, viską sumaišykite, palikite apie 5 minutes pasimarinuoti. Prieš patiekiant sudėkite daržoves į krepšelių ertmes, ant viršaus uždėkite po 1-2 gabalėlius kiaulienos, pabarstykite riešutais.
Straipsnis paskelbtas Be kategorijos. Nuoroda įstraipsnį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *