Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 40 g sviesto
- 1 raudonasis svogūnas mažas, susmulkintas
- 1 šaukštas pomirdorų pastos
- 1 šaukštas paprikų pastos (jei neturit, pakeiskit šaukšteliu saldžios paprikos ir žiupsneliu čili)
- 1 šaukštelis kumino
- 100 g raudonųjų lęšių
- 350 ml vandens
- ½ stiklinės smulkaus bulguro (skaldytų kviečių)
- 2 šaukštai šviežių mėtų susmulkintų
- 1 šaukštelis džiovintų mėtų
- druskos, pipirų
- citrinos sulčių
- Alyvuogių aliejaus
- salotų lapų patiekimui
Ingredientai
|
|
Procesas
- Puode storu dugnu ištirpinkite sviestą ir apkepinkite svogūnusm kartu su pomidorų pasta, saldžiųjų pipiprų pasta (arba paprika) ir kuminu, kol svogūnai suminkšštės (apie 2 min). Suberkite lęšius, supilkite vandenį ir užvirinkite. Virkite ant nedidelės ugnies apie 10 min, arba kol lęšiai bus minkšti ir sugers apie 2/3 skysčio kiekio. Suberkite bulgurą, mėtas, įberkite druskos ir pipirų, sumaišykite ir palikite apie 5 min., kad skystis susigertų. Įmaišykite apie pusės citrinos sultis ir 2 šaukštus aliejaus. Išberkite masę į skardą, paskleiskite plačiai ir palikite atvėsti.
- Iš masės formuokite mažus apvalius arba pailgus paplotėlius ir patiekite juos kaip užkandžius, ant salotos lapo. Galite dar papildomai pašlakstyti citrinos sultimis ir aliejumi patiekiant.