Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 2 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
Tuno kepsniams
- 400 g tuno išpjovos supjaustytos storais kepsniais
- Alyvuogių aliejaus
- druskos, grūstų juodųjų pipirų
- sezamų sėklų baltų ir juodų, jei turite
Tataki padažui
- 1 šaukštas sojų padažo
- 1 šaukštelis tarkuotos imbiero šaknies
- 1,5 šaukštelio skrudintų sezamų aliejaus
- 1 šaukštas Yuzu sulčių* (pakeiskite citrinos sultimis, jei neturite)
- 1 šaukštelis svogūno laiškų susmulkintų
- ½ šaukštelio medaus (jei pageidaujate)
Ingredientai
Tuno kepsniams
Tataki padažui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite Big Green Egg grilį iki 260C temperatūros. Įdėkite ketaus keptuvę ir leiskite jai gerai įkaisti.
- Padažui skirtus ingredientyus sumaišykite ir atidėkite į šalį.
- Tuno kepsnius (kambario temperatūros) nuplaukite ir labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu (taip geriau prilips aliejus, o prie aliejaus - sezamai). Iš visų pusių švelniai įmasažuokite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais.
- Sezamus (jei naudojate baltus ir juodus - juos sumaišykite) išberkite į plokščią lėštę. Klokite po vieną tuno kepsnį, ir švelniai paspaudžiant išvoliokite sezamais, stenkitės, kad kuo daugiau sezamų priliptų prie kepsnio, kad pasidengtų visas plotas.
- Į įkaitusią keptuvę įpilkite šlaką aliejaus. Klokite tuno kepsnius, ir palikite kepti 20-30 sekundžių, uždengę grilio dangtį. Apverskite kita puse, ir vėl leiskite kepti apie 20-30 sekundžių, uždengę. Tada lygiai taip apkepinkite kiekvieną briauną - jei tunas nestovi ir griūna, arba atremkite kepsnelius vienas į kitą (ar į keptuvės kraštą) arba prilaikykite žnyplėmis kepant. Išėmę kepsnius, leiskite jiems 1-2 minutes pailsėti (geriausia, jei pridengsite folija). Tada aštriu peiliu supjaustykite tuno kepsnius išilgai raumens linijų plonytėmis juostelėmis ir patiekite su tatami padažu.
Pastabos
*Yuzu yra Japonijoje (ir Korėjoje) itin populiarus citrusinis vaisius, pasižymintis ypatingu aromatu. Yuzu sulčių būna pirkti specializuotose parduotuvėse, tačiau jį puikiai pakeičia citrinos arba laimo sultys