Pasiruošimas | 25 min |
Laikas | 60 min |
Pasyvus laikas | 60 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Triušienos troškiniui
- 2 triušiai (supjaustyti gabalais, kiekvienas maždaug po 1,5kg)
- druskos, grūstų juodųjų pipirų
- Alyvuogių aliejaus
- 2 svogūnai (supjaustyti plonomis plunksnelėmis)
- 6 juostelės šoninės (supjaustytos)
- 4 česnako skiltelės (susmulkintos)
- 250 ml verjuice (nefermentuotų neprinokusių vynuogių sulčių*)
- 2 šaukštai Dijon garstyčių (patariu rinktis garstyčias su juodaisiais trumais)
- 2 lauro lapai
- 2 čiobrelio šakelės
- 500 ml vištienos sultinio
Patiekimui
- 2 šaukštai grietinės
- šviežių petražolių (susmulkintų)
Polentai
- 750 ml vištienos sultinio
- 250 ml pieno
- 170 g polentos (1 stiklinė)
- 50 g sviesto
Ingredientai
Triušienos troškiniui
Patiekimui
Polentai
|
|
Procesas
- Triušieną nuplaukite, nusausinkite ir pabarstykite druska, pipirais. Orkaitę įkaitinkite iki 170C. Troškinimui skirtą puodą (tokį, kokį galėsite pašauti į orkaitę) įkaitinkite, įpilkite porą šaukštų aliejaus, ir apkepinkite triušienos gabalėlius iš abiejų pusių (tą daryti prireiks keliomis porcijomis), iškepusius gabalėlius išimkite iš puodo ir atidėkite į šalį.
- Kai visą triušieną jau būsite apkepinę, į puodą suberkite svogūnus kartu su šoninės gabalėliais, ir toliau maišant kepinkite, kol svogūnai suminkštės. Suberkite česnakus, ir dar pakepinkite apie minutę, kol pasklis aromatas.
- Į puodą supilkite verjuiice ir gramdydami nuo dugno prikepusius produktus kaitinkite, kol didžioji dalis skysčio nugaruos. Sudėkite į pudą garstyčias, sumeskite lauro lapus ir čiobrelius, ir supilkite sultinį. Užvirinkite. Kai skystis užvirs, sudėkite atgal į puodą apkepintus triušienos gabalėlius, ir uždengę puodą pašaukite į orkaitę. Kepkite 1 valandą, arba kol triušiena labai suminkštės, mėsa tiesiog kris nuo kaulų.
- Kol triušiena troškinasi, paruoškite polentą: didesniame puode užkaiskite sultinį ir leiskite užvirti. Tada sumažinkite kaitrą iki minimumo, supilkite į sultinį pieną, o tada nuolat maišydami mediniu šaukšttu plona srovele suberkite polentą. Kaitinkite toliau visą masę maišydami, kol vėl užvirs, pradės tirštėti. Pavirinkite maišydami dar apie 5 minutes, arba kol masė bus labai tiršta, sunkiai maišysis. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, tada pagardinkite druska (jei sultinys nebuvo sūdytas). Polentą iškrėskite į aliejumi pateptą skardelę (20x30 cm), įdėkite į šaldytuvą, kad pilnai sustingtų (polentą taip galite pasiruošti ir iš vakaro).
- Išimkite troškintuvą iš orkaitės. Atsargiai išgriebkite triušienos gabalėlius iš skysčio ir atidėkite į šalį. Į likusį skystį įmaišykite grietinę ir dalį kapotų petražolių (kitą dalį pasilikite patiekimui). Sudėkite atgal triušienos gabalėlius, galite pašildyti, jei reikia.
- Sustengusią polentą supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, ir juos apkepinkite iš abiejų pusių keptuvėje su trupučiu aliejaus (jei norite gražesnio rašto, kepinkite rantuotoje keptuvėje). Patiekite triušieną su polentos gabalėliais, palaistykite padažu ir pabarstykite petražolėmis.
Pastabos
*Verjuice (verjus) yra nefermentuotos neprinokusių vynuogių sultys. Jų tikrai rasite Assorti
**dažnai troškiniams ir padažams aš naudoju pirktą kokybišką sultinį.
Recepto šaltinis (šiek tiek adaptuotas) - Taste.