
Pasiruošimas | 25 min |
Laikas | 50 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1 triušis 1,2-1,5kg
- druskos, pipirų
- 4 šaukštai lydyto sviesto
- 2 šalotiniai svogūnai dideli, supjaustyti smulkiai
- ½ stiklinės baltojo vyno 125ml
- ½ stiklinės vandens 125ml
- ½ stiklinės grūdėtųjų garstyčių
- 1 šaukštelis čiobrelių žalių arba džiovintų, arba peletrūnų
- ½ stiklinės grietinėlės 125ml
- petražolių susmulkintų
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Triušį supjaustykite gabalais. Pasūdykite, palikite apie 20-30 minučių, kad druska įsigertų.
- Troškintuve įkaitinkite sviestą ir jame apkepinkite triušio gabalėlius iš abiejų pusių, kol lengvai apskrus. Pabarstykite pipirais kepant, išimkite iš puodo ir atidėkite į šalį (tikriausiai prireiks kepinti dvi porcijas, kad neperkrautumėte puodo).
- Suberkite svogūnus ir ant vidutinės ugnies kepinkite maišydami, kol svogūnai karamelizuosis. Supilkite vyną ir pagramdykite dugną, kad prikepę vietos atitirptų. Kai vynas išgaruos, supilkite vandenį, įįdėkite garstyčias, berkite čiobrelius, užvirinkite. Sudėkite atgal į puodą apkepintus triušio gabalus ir užvirę uždenkite, sumažinkite ugnį ir palikite troškintis apie 40-45 min.
- Jei triušis jau minkštas, išimkite mėsą iš troškintuvo, o padažą kaitinkite, kol jis taps tirštas. Supilkite grietinėlę, paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų. Suberkite petražoles (šiek tiek galite pasilikti pabarstymui patiekiant), sudėkite atgal mėsą, ir dar minutę pašildykite.
- Patiekite su bulvių koše ir mėgiamomis daržovėmis.