Print Recipe
Trinta pastarnokų ir kalafiorų sriuba
Jauki tiršta maistinga ir aromatinga sriuba su pastarnokų traškučiais. Jei turite trumų aliejaus - būtinai paskaninkite prieš patiekiant, taip sriubą kilstelėsite į aukštesnį lygį
Course Sriubos
Virtuvė Lietuvos, Australijos
Raktažodis kalafioras
Pasiruošimas 20 min
Laikas 30 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Sriubos
Virtuvė Lietuvos, Australijos
Raktažodis kalafioras
Pasiruošimas 20 min
Laikas 30 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Procesas
  1. Dideliame puode ištirpinkite sviestą. Suberkite porus, česnakus, čiobrelius ir šalavijus, ir kepinkite ant mažos-vidutinės ugnies, kol porai visiškai suminkštės.
  2. Kol porai kepa, daržovių skustuku nupjaukite nuo pastarnoko keletą plonų juostelių - iš jų pagaminsite čipsus patiekti. Likusius pastarnokus supjaustykite smulkiais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite kalafiorus, pasilikite keletą mažų jaunų kalafioro lapų (skrudinti, patiekimui).
  3. Į puodą su apkepintais porais sudėkite pastarnokus, kalafiorus, supilkite pieną, sultinį ir vandenį, įberkite druskos ir pipirų. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite sriubą apie 10-15 minučių, arba kol visos daržovės suminkštės.
  4. Kol sriuba verda, pasigaminkite čipsus. Mažame puode įkaitinkite apie 2cm aliejaus. Dėkite po kelias pastarnoko juosteles ir apskrudinktie iš abiejų pusių, kol patamsės ir taps traškios. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu riebalų perteklių ir pabarstykite druska. Taip pat paskrudinkite ir jaunus kalafioro lapus, atidėkite į šalį.
  5. Iš sriubos išimkite čiobrelių ir šalavijų šakeles, išmeskite. Sriubą sublenderiuokite įmerkiamu blenderiu iki tolygios tekstūros. Įmaišykite grietinę, patikrinkite ar netrūksta druskos, laikykite šiltai.
  6. Patiekite sriubą dubenėliuose su pastarnokų čipsais ir apskrudintais kalafioro lapais, paskaninkite trumų aliejumi.
Pastabos
Recepto šaltinis - Gourmet Traveler

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *