Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 15 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 2 šaukštai aliejaus
- sviesto
- 1 svogūnas (supjaustytas stambiai)
- ¼ saliero šaknies (supjaustytos stambiai)
- 2 morkos (supjaustytos stambiai)
- 1 pastarnokas (supjaustytas stambiai)
- 300 g moliūgo (supjaustyto stambiai)
- 1 l vandens
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Patiekti
Ingredientai
Patiekti
|
|
Procesas
- Didesniame puode įkaitinkite aliejų kartu su sviestu. Suberkit visas stambiai supjaustytas daržoves, įberkite šaukštelį druskos ir kepinkite karkartėmis pamaišant, kol daržovės karamelizuosis. Supilkite verdantį vandenį, palaukite kol užvirs, tada virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių, arba kol visos daržovės bus labai minkštos. Įpilkite pomidorų pastos, išmaišykite ir viską sutrinkite blenderiu iki vientisos konsistencijos. Pagardinkite pipirais, paragaukite, ar netrūksta druskos. P.S. Į sriubą galite dėti ir bulvių - jos konsistenciją padarys tirštesne.
- Išpilstykite sriubą į dubenėlius, ant viršaus patrupinkite fetos, pašlakstykite čili aliejumi ir patiekite su mėgstama paskrudinta duona.