Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 40 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 2 šaukštai augalinio aliejaus (arba sviesto)
- 4 šaukšteliai juodųjų garstyčių grūdelių
- 1 svogūnas (supjaustytas kubeliais)
- 2 cm imbiero šaknies gabalėlis (susmulkintas)
- 4 česnako skiltelės (susmulkintos)
- ½ šaukštelio Čili dribsnių (arba pagal skonį)
- 2 šaukšteliai malto cinamono
- 2 šaukšteliai maltų kuminų
- 4 šaukšteliai maltų ciberžolių
- 800 g moliūgo (be sėklų ir odelės, supjaustyto kubeliais)
- 400 g burokėlių (supjaustytų kubeliais)
- 2 bulvės (supjaustytos kubeliais) nedidelės
- 300 ml daržovių sultinio (arba vandens)
- 1 indelis kokosų pieno
- 2-3 šaukšteliai cukraus (arba pagal skonį)
- druskos
- 1-2 šaukšteliai tamarindų pastos (arba pomidorų pastos) arba pagal skonį
- graikiško jogurto (patiekti)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Puode storesniu dugnu įkaitinkite aliejų ir suberkite garstyčių sėklas. Palaukite, kol jos ims spragsėti, tada sudėkite svogūnus ir kepinkite ant mažesnės ugnies maišydami, kol svogūnai suminkštės, truputį pradės karamelizuotis. Sudėkite imbierus ir česnakus, dar pakepinkite apie minutę, kol pasklis aromatas. Suberkite visus prieskonius - čili dribsnius, cinamoną, kuminus, ciberžoles, ir toliau kepinkite maišydami, kad neprisviltų.
- Sudėkite į puodą moliūgus, burokėlius ir bulves, dar trumpai pakepinkite maišydami, tada supilkite sultinį ir kokosų pieną. Daržovės turi būti maždaug 2cm panirę skystyje, jei skysčio mažiau, papildomai įpilkite vandens arba sultinio. Virkite apie 30-40 minučių, arba kol daržovės bus visiškai minkštos. Sutrinkite sriubą blenderiu, vėl užkaiskite, įberkite cukraus ir druskos, įmaišykite tamarindų pastos (arba pomidorų pastos) pagal skonį. Sriuba turėtų būti tiršta, koncentruoto saldžiarūgščio skonio. Patiekite su šaukšteliu jogurto ir su indiškomis duonelėmis (a la naan).