Print Recipe
Trinta moliūgų ir burokėlių sriuba su kokosų pienu
Ši sriuba galėtų būti ir indiškas karis, štai todėl patiekiau ją su greitai paruošiamomis plokščiomis duonelėmis (a la naan). Labai skanu, sotu ir puikiai šildo žvarbesnę dieną!
Trinta moliūgų ir burokėlių sriuba su kokosų pienu
Course Sriubos
Virtuvė Indijos
Raktažodis moliūgai, burokėliai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 40 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Sriubos
Virtuvė Indijos
Raktažodis moliūgai, burokėliai
Pasiruošimas 15 min
Laikas 40 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Trinta moliūgų ir burokėlių sriuba su kokosų pienu
Procesas
  1. Puode storesniu dugnu įkaitinkite aliejų ir suberkite garstyčių sėklas. Palaukite, kol jos ims spragsėti, tada sudėkite svogūnus ir kepinkite ant mažesnės ugnies maišydami, kol svogūnai suminkštės, truputį pradės karamelizuotis. Sudėkite imbierus ir česnakus, dar pakepinkite apie minutę, kol pasklis aromatas. Suberkite visus prieskonius - čili dribsnius, cinamoną, kuminus, ciberžoles, ir toliau kepinkite maišydami, kad neprisviltų.
  2. Sudėkite į puodą moliūgus, burokėlius ir bulves, dar trumpai pakepinkite maišydami, tada supilkite sultinį ir kokosų pieną. Daržovės turi būti maždaug 2cm panirę skystyje, jei skysčio mažiau, papildomai įpilkite vandens arba sultinio. Virkite apie 30-40 minučių, arba kol daržovės bus visiškai minkštos. Sutrinkite sriubą blenderiu, vėl užkaiskite, įberkite cukraus ir druskos, įmaišykite tamarindų pastos (arba pomidorų pastos) pagal skonį. Sriuba turėtų būti tiršta, koncentruoto saldžiarūgščio skonio. Patiekite su šaukšteliu jogurto ir su indiškomis duonelėmis (a la naan).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *