Įkaitinkite gerą šlaką alyvuogių aliejaus (apie ⅓ stiklinės), kai aliejus bus vidutinio karštumo, sudėkite česnako skilteles ir skrudinkite, kol jos gražiai paruduos (galite paversti puodo kraštą, padarydami gilesnę aliejaus „vonelę” česnakams, kad tikrai visos skiltelės maudytųsi karštame aliejuje, o ne skrustų tik vienas kraštas).
Suberkite į puodą cukinijas ir pabarstę 1 šaukšteliu druskos kepinkite vis pamaišydami, kol cukinijos truputį apskrus, paleis sultis.
Supilkite sultinį, užvirinkite ir palikite virti apie 7-10 minučių, arba kol cukinijos suminkštės, bet odelė vis dar išliks žalia, minkštimas nebus pernelyg sutęžęs.
Suberkite šaldytus žirnelius (jų atitirpinti nereikia), ir po minutės nukelkite puodą nuo kaitros. Sublenderiuokite sriubą įmerkiamu mikseriu, tada suberkite visas žoleles ir dar minutę kitą pablenderiuokite iki norimos konsistencijos.
Jei sriuba per tiršta – praskieskite virintu vandeniu ar sultiniu. Paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite pipirų. Patiekite su patrupinta feta, galite pabarstyti nutarkuota citrinos žievele ir pašlakstyti alyvuogių aliejumi.