Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 680 ml kefyro
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 šaukštelis kajeno pipirų
- 2 šaukšteliai druskos dribsnių (naudojau Maldon)
- 1 šaukštelis juodųjų pipirų šviežiai grūstų
- 300 g miltų (2 stiklinės)
- 4 svogūnai dideli, supjaustyti plonais žiedeliais
- aliejaus skrudinimui
Ingredientai
|
|
Procesas
- Į dubenį supilkite kefyrą, suberkite kepimo miltelius, kajeno pipirus, druską, pipirus, ir įberkite pusę kiekio (150g arba 1 stiklinę) miltų. Užmaišykite tešlą. Likusius miltus suberkite į gilesnį dubenėlį.
- Įkaitinkite puode (maždaug ⅓ jo tūrio) aliejų. Kai jis pasieks 180C, apvoliokite svogūnų žiedus miltuose, nupurtykite jų perteklių, tada kiekvieną žiedą įmerkite į kefyro tešlą, leisdami tešlos pertekliui nuvarvėti, ir dėkite į karštus riebalus. Svogūnus skrudinkite dalimis, neperkraidami indo. Kiaurasamčiu ištraukite jau apkskrudusius svogūnus ir dėkite į indą, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekite karštus.
Pastabos
Recepto šaltinis -Donna Hay