Print Recipe
Traškūs ryžių paplotėliai iš likučių
Šiam nesudėtingam užkandžiui sunaudosite virtų ryžių likučius. Eksperimentuokite į sveikatą keisdami ingredientus, tik leiskite paplotėliams gerai apskrusti prieš pradėdami juos vartyti, antraip jie tikrai pabirs keptuvėje.
Traškūs ryžių paplotėliai iš likučių
Virtuvė Lietuvos, Fusion
Raktažodis ryžiai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 12 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Virtuvė Lietuvos, Fusion
Raktažodis ryžiai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 12 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Traškūs ryžių paplotėliai iš likučių
Procesas
  1. Visus išvardintus ingredientus sumaišykite dubenėlyje (išskyrus sviestą kepti), miltų įdėkite pagal poreikį, jei matote, kad masė pernelyg skysta ir nesulimpa, įdėkit daugiau. Šlapiomis rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus, kuo tampriau juos suspausdami, kad ingredientai suliptų (masė visvien bus biri, tad formuosis gana sunkiai). Suplokite rutuliukus padarydami plokščius paplotėlius (kuo mažesni, tuo bus lengviau) ir sudėkite į skardelę. Padėkite bent pusvalandžiui į šaldytuvą, kad sutvirtėtų (jei neturit laiko, tai tiek to, tiks ir be šaldytuvo).
  2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą - sviesto dėkite nemažai, nes paplotėliai turėtų skrusti. Labai atsargiai perkelkite paplotėlius į keptuvę ir kepinkite ant vidutinės kaitros apie 6 minutes, niekaip jų nejudindami, kol apačia tikrai gerai apskrus (tik taip galėsite juos apversti, antraip jie trupės ir byrės verčiant). Atsargiai apverskite kita puse ir kepinkite dar tiek pat - apie 6 minutes, arba kol gražiai aprskrus. Iškeptus paplotėlius sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalai. Patiekite su kokiu nors saldžiu ar saldžiarūgščiu čili padažu.
Pastabos
Recepto idėja - Ottolenghi Comfort, mano gerokai adaptuota. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *