
Porcijos |
|
Ingredientai
Špinatų biskvitui
- 200 g špinatų tiks švieži arba šaldyti
- ⅔ stiklinės augalinio aliejaus (160ml)
- 3 kiaušiniai
- 1 stiklinė cukraus (man saldumo pakanka ir su ¾ stiklinės)
- 2 stiklinės miltų (500 ml)
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
Kremui
- 250 g mascarpone (labai šalto)
- 200 ml grietinėlės 36% (labai šaltos)
- 1 šaukštelis citrinos nutarkuotos žievelės
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba 1 šaukštas vanilinio cukraus)
- 4 šaukštai cukraus pudros
Priedai
- 2 kiviai supjaustyti (arba kitokie mėgstami vaisiai/uogos, pvz. avietės, serbentai. Gali būti šaldyti)
Ingredientai
Špinatų biskvitui
Kremui
Priedai
|
![]() |
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Pasiruoškite kepimo formą: galite kepti keturkampėje (20x30cm), arba apvalioje (23-25cm), arba didesnėje ir mažesnėje, jei norite išgauti tokį "kalnelį", kokį matote nuotraukoje:) Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi.
- Pasiruoškite špinatus: jei naudojate šviežius, nuos sumeskite į puodą ir pakaitinkite, kol suglebs (galit įpilti kokį šaukštą vandens, kad susidarytų garai). Jei naudojat šaldytus, pilnai juos atitirpinkit (vandens nupilti nebūtina, kaip ir nusausinti špinatų). Špinatus susmulkinkite blenderiu (galite įmerkiamu, galite kokteiline, man pasiteisino būdas smulkinti bleneriu, supylus aliejų, kol gausite vientisą tyrelę - ją bus lengviau įmaišyti į tešlą)
- Virtuvinio kombaino inde gerai išplakite kiaušinius ir cukrų, kol masė bus labai puri ir balta (plakite apie 7-8 minutes). Nesustojant plakti dėkite po šaukštą špinatų ir aliejaus turės (arba pilkite labai plona srovele aliejų, paskui įmaišykite špinatus).
- Persijokite miltus kartu su kepimo milteliais. Sumažinkite plakimo apsukas ir dalimis švelniai įmaišykite miltus į masę. Masę supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite apie 30min., arba kol įbedę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą.
- Iškepusį biskvitą pilnai atvėsinkite. Tada nupjaukite maždaug ⅓ dalį nuo viršaus. Išskabykite biskvito vidų, žalią masę, kurią panaudosite dekoracijai.
- Sudėkite visus kremui skirtus ingredientus ir suplakite, kol kremas įgaus kietesnę konsistenciją, tinkamą pertepti tortui, Jei tokį tortą darote vasarą, kai karšta, ir bijot, kad kremas gali sutežti, galite įmaišyti plaktai grietinėlei standinti skirtą fiksatorių.
- Kremu tolygiai padenkite biskvito apatinį sluoksnį. Ant viršaus suberkite kivi gabalėlius, ir ant jų sudėkite išskabytus nupjauto viršutinio sluoksnio biskvito gabalėlius. Papuoškite gyvomis gėlytėmis arba kitomis dekoracijomis, pagal šventės tematiką (pvz., šokoladiniais kiaušinukais, jei tortą kepate Velykoms). Padėkite tortą šaltai bent valandai, kad kremas sustengtų.
Pastabos
Recepto šaltinis - Kwestia smaku