Tex Mex bulvių ir cukinijų blynas
Improvizacija nuo Lietuvos iki Meksikos – bulvių ir cukinijų blynas su meksikietiškais priedais
Porcijos Pasiruošimas
4porc 20min
Laikas
30min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 20min
Laikas
30min
Ingredientai
Dideliam bulvių ir cukinijų blynui
Guakamolė
Procesas
  1. Sutrkuotas bulves sudėkite į sietelį ir palikite apie 5-10 minučių, kad išsiskirtų skysčio. Rankomis stipriai nuspauskite bulves, kad jos taptų kuo sausesnės (kuo bulvės liks sausesnės, tuo traškesnis bus blynas). Sudėkite į dubenį, ten pat sudėkite spiralėmis supjaustytas cukinijas. Atsargiai, netrindami (kad neišsiskirtų cukinijų sultys) pakedenant sumaišykite bulves ir cukinijas. Suberkite miltus, ir vėl viską rankomis išmaišykite, kad daržovės pasidengtų miltais. Supilkite šakute paplaktą kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų ir viską dar kartą sumaišykite (man patogiausia buvo maišyti ranka).
  2. Įkaitinkite didelę keptuvę (geriausia apie 30cm diametro ir nepridegančiu duknu). Įpilkite šlaką aliejaus. Supilkite visą bulvių masę į keptuvę ir stipriai mediniu šaukštu paspausdami sulyginkite paviršių, ir kad visos ertmės prisipildytų tampriai. Nustatykite vidutinę kaitrą ir kepkite blyną 10-15 minučių, arba kol apačia labai gražiai apksrus (keptuvės dengti nereikia). Užvožkite ant keptuvės didelę lėkštę ar medinę pjaustymo lentą ir staigiu judesiu apveerskite keptuvę, kad blynas atsidurtų ant tos lėkštės (lentos) apkepusia puse į viršų. Grąžinkite keptuvę ant ugnies ir perkelkite blyną į keptuvę, kad keptų kita jo pusė. Toliau kepkite ant vidutinės ugnies apie 10-15 minučių, arba kol iškeps ir apskrus kita pusė.
  3. Kol kepa blynas, pasigaminkite guakamolę – šakute sutrinkite avokadus, sudėkit kitus priedus, paskaninkite druska ir pipirais. Kol prireiks, laikykite uždengę maistine plėvele šaldytuve (kadn nepatamsėtų).
  4. Pasiruoškit visus priedus, su kuriais patieksite. Galite iš raudonųjų svogūnų ir pomidorų susimaišyti salotas – svogūnus pašlakstykite citrinų sultimis, paskaninkite druska ir pipirais ir palikit pasimarinuoti apie 5 minutes, tada sudėkite pomidorus ir išmaišykite su šlakeliu aliejaus.
  5. Iškepusį blyną perkelkite ant medinės lentos arba į didelę lėkštę. Pusę jo patepkite guakamole, pabarstykite fetos sūriu, kalendromis, svogūnais ir pomidorais, pupelėmis ar kitais priedais, kokius naudosite, kitą blyno pusę užlenkite ant viršaus ir pabarstykite saldžiąja rūkyta paprika. Patiekite iškart, su likusiais priedais kiekvienam pasigardinti savo porciją papildomai.
Pastabos

*kas ta spiralinė pjaustyklė? Yra tokie specialūs „spiralizer”, kurie daržoves paverčia makaronais. Tačiau jei tokio neturit, yra ir „skutiklis”, identiškas bulvių skutikliui, tik jis su dantukais ir drožiant daržovę padaro iš jos ilgas plonas juosteles, tarsi makaronus. Puikus daiktas visokioms salotoms ir garnyrams. Mano štai toks: https://www.amazon.com.au/OXO-Grips-Y-Peeler-Julienne-Black/dp/B07L5D3QQ8 

Bet jei net tokio neturit, galite cukiniją suskusti daržovių skutikliu, o tada tas plačias plonas juostas tiesiog supjaustyti į siauresnius „makaronus” 

Recepto idėja iš žurnalo „Taste”