Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 45 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 2 kiaušiniai
- 1/2 -⅓ stiklinės cukraus (cukraus dėkite priklausomai kokio rūgštumo obuoliai)
- 120 g sviesto (ištirpinto ir šiek tiek atvėsinto)
- 1,5 stiklinės miltų
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių
- ¼ šaukštelio druskos
- 1 šaukštelis cinamono (plius dar pabarstyti)
- 5 obuoliai (4 obuoliai supjaustyti kubeliais, ir vienas - plonomis riekelėmis)
- plaktos grietinėlės (patiekti)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Kepimo formos (20cm diametro) dugną išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Kiaušinius suplakite su cukrumi, tada supilkite sviestą ir dar paplakite. Dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir šį mišinį supylę į kiaušinių masę išsukite, kol susijungs ingredientai. Į masę įmaišykite kubeliais supjaustytus obuolius ir sudėkite į kepimo skardą. Ant viršaus sudėliokite obuolio skilteles, viską pabarstykite dar trupučiu cukraus ir cinamono. Kepkite apie 45 min., arba kol patikrinę mediniu pagaliuku jį ištrauksite sausą. Patiekite pyragą daršiltą, su plakta grietinėle.
Pastabos