Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 60 min |
Pasyvus laikas | 12 val |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Marinatui
- 2 šaukštai augalinio aliejaus
- 1 žaliasis čili pipiras
- 1 cm imbiero šaknies gabalėlis
- sauja šviežių kalendrų kotelių (lapus pasilikite patiekimui)
- ½ šaukštelio maltų čili pipirų (geriausia Kašmyro) (kiekį reguliuokit pagal skonį)
- 1 šaukštelis acto
- ½ šaukštelio druskos
Žuvis
- 450 g žuvies filė (tiks kokią mėgstate, labiausiai tvirtesnės konsistencijos, pvz., monkfish. Taip pat tiks krevetės)
- 400 g krabų mėsos (tiks šaldyta) praleiskit, jei neturit
- virtų ryžių (patiekti)
- šviežių kalendrų lapų (patiekti)
Kariui
- 4-5 šaukštai augalinio aliejaus (geriausia - garstyčių aliejaus)
- 2 šaukšteliai juodųjų garstyčių grūdelių
- 3 kario lapeliai (tiks švieži arba šaldyti), praleiskit, jei neturit
- 1-2 džiovinti čili pipirai (arba pagal skonį)
- 1 svogūnas didelis (sutarkuotas arba sutrintas blenderiu iki tyrelės)
- 1 žaliasis čili pipiras (susmulkintas) arba pagal skonį
- 2 šaukšteliai sutarkuotos imbiero šaknies
- 1 šaukštelis sutarkuotų česnakų
- 200 ml pasatos (pomidorų tyrės)
- 1 šaukštas maltų ciberžolių
- 1 šaukštelis maltų kuminų
- 1 šaukštelis maltų kalendrų
- 500 ml kokosų pieno
- 1 laimo sultys
- 2 šaukšteliai garam masala prieskonių
Ingredientai
Marinatui
Žuvis
Kariui
|
|
Procesas
- Patiekalą pradėkite gaminti iš vakaro. Pasigaminkite marinatą: visus ingredientus sudėkite į mažą blenderį ir susmulkinkite iki tyrelės. Supjaustykite žuvį apie 2,5cm dydžio gabalėliais ir užpilkite marinatu. Išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų vienodai. Laikykite šaldytuve per naktį. Jei labai skubate, palikite marinuotis bent jau 2 valandas.
- Pasigaminkite kario padažą: vidutinio dydžio puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, suberkite garstyčių sėklas, kario lapelius ir čili pipirus (jų netrupinkite). Pakepinkite, kol pasklis aromatas, garstyčių sėklos ims spragsėti. Supilkite į puodą tarkuotus svogūnus, sumažinkite kaitrą ir kepinkite apie 20 minučių, vis pamaišant, kad neprisviltų. Svogūnai turi būti gerai sukepę ir rudi.
- Sudėkite į puodą susmulkintus čili pipirus, imbierus ir česnakus, ir dar pakepinkite apie 5 minutes. Supilkite į puodą pasatą, vis pamaišydami troškinkite apie 12-15 min. Po tiek laiko turėtumėte matyt atsiskyrusius riebalus ir labai tirštą pomidorų masę. Suberkite prieskonius - ciberžoles, kalendras ir kuminus, dar apie minutę pakepinkite maišydami. Supilkite kokosų pieną ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10 minučių.
- Jei naudojate tvirtos konsistencijos žuvį arba jūros gėrybes, sudėkite žuvies gabalėlius su visu marinatu ir patroškinkite viską apie 5-10 minučių. Pačioje pabaigoje sudėkite krabų mėsą, pakaitinkite apie minutę, įspauskite laimo sulčių ir suberkite masala prieskonius. Atsargiai išmaišykite, paragaukite ar netrūksta druskos ir patiekite su virtais ryžiais bei kalendromis. Jei naudojate labiau subyrančią žuvį (pvz., lašišą, menkę), pradžioje įmaišykite krabų mėsą, įspauskite laimo sulčių ir įberkite garam masala prieskonius, pačioje pabaigoje sudėkite žuvį su visu marinatu ir patroškinkite viską ant mažos ugnies apie 5-10 minučių.
Pastabos