Print Recipe
TAS žuvies karis
Greičiausiai jums iki gyvenimo pabaigos pakaks tik šio recepto - kažin ar ragausite skanesnį žuvies karį, nei šis... Beje, jei neturite krabų mėsos, nepergyvenkite, gaminkite patiekalą be jų, jis bus tikrai toks pats skanus.
Pasiruošimas 10 min
Laikas 60 min
Pasyvus laikas 12 val
Porcijos
porc
Ingredientai
Marinatui
Žuvis
Kariui
Pasiruošimas 10 min
Laikas 60 min
Pasyvus laikas 12 val
Porcijos
porc
Ingredientai
Marinatui
Žuvis
Kariui
Procesas
  1. Patiekalą pradėkite gaminti iš vakaro. Pasigaminkite marinatą: visus ingredientus sudėkite į mažą blenderį ir susmulkinkite iki tyrelės. Supjaustykite žuvį apie 2,5cm dydžio gabalėliais ir užpilkite marinatu. Išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų vienodai. Laikykite šaldytuve per naktį. Jei labai skubate, palikite marinuotis bent jau 2 valandas.
  2. Pasigaminkite kario padažą: vidutinio dydžio puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, suberkite garstyčių sėklas, kario lapelius ir čili pipirus (jų netrupinkite). Pakepinkite, kol pasklis aromatas, garstyčių sėklos ims spragsėti. Supilkite į puodą tarkuotus svogūnus, sumažinkite kaitrą ir kepinkite apie 20 minučių, vis pamaišant, kad neprisviltų. Svogūnai turi būti gerai sukepę ir rudi.
  3. Sudėkite į puodą susmulkintus čili pipirus, imbierus ir česnakus, ir dar pakepinkite apie 5 minutes. Supilkite į puodą pasatą, vis pamaišydami troškinkite apie 12-15 min. Po tiek laiko turėtumėte matyt atsiskyrusius riebalus ir labai tirštą pomidorų masę. Suberkite prieskonius - ciberžoles, kalendras ir kuminus, dar apie minutę pakepinkite maišydami. Supilkite kokosų pieną ir troškinkite ant mažos ugnies apie 10 minučių.
  4. Jei naudojate tvirtos konsistencijos žuvį arba jūros gėrybes, sudėkite žuvies gabalėlius su visu marinatu ir patroškinkite viską apie 5-10 minučių. Pačioje pabaigoje sudėkite krabų mėsą, pakaitinkite apie minutę, įspauskite laimo sulčių ir suberkite masala prieskonius. Atsargiai išmaišykite, paragaukite ar netrūksta druskos ir patiekite su virtais ryžiais bei kalendromis. Jei naudojate labiau subyrančią žuvį (pvz., lašišą, menkę), pradžioje įmaišykite krabų mėsą, įspauskite laimo sulčių ir įberkite garam masala prieskonius, pačioje pabaigoje sudėkite žuvį su visu marinatu ir patroškinkite viską ant mažos ugnies apie 5-10 minučių.
Pastabos

Adaptuotas receptas iš Sabrina Gidda "Modern South Asian Kitchen"

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *