Tandūri stiliaus kalafijoras
Indiškas vegetariškas nesudėtingas patiekalas su šildančių prieskonių puokšte.
Porcijos
4porc
Laikas
30min
Porcijos
4porc
Laikas
30min
Ingredientai
Tandoori marinatui
Kalendrų čatniui
Patiekti
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Pasiruoškite indą, kuriame kepsite kalafijorą: tai gali būti skardelė ar nedidelė špižinė keptuvė. Indą ištepkite trupučiu aliejaus. Didesniame puode (kuriame tilps kalafijoro galva) užvirinkite apie 1 stiklinę vandens, įberkite druskos. Nupjaukite kalafijoro išorinius lapus ir kotą taip, kad kalafojoro galva stabiliai stovėtų. Panardinkite kalafojorą į verdantį vandenį ir uždengę puodą dangčiu troškinkite garuose apie 10 minučių, arhaba kol kalafijoras taps al dente. Išvirusį kalafijorą išimkite iš puodo ir palaukite, kol jis apdžius. Tada įstatykite į paruoštą kepimo indą.
  2. Visus Tandoori marinato ingredientus sumaišykite nedideliame dubenėlyje ir šiuo mišiniu aptepkite visą kalafijoro galvą. Patogiausia prieiti prie kiekvieno kampo bus teptuku. Pašaukite kalafijorą į orkaitę iki kepkite apie 15 minučių, arba kol gražiai apskrus.
  3. Kol kalafijoras kepa, blenderiu iki vientisos masės susmulkinkite visus kalendrų čatnio ingredientus. Patiekite kalafijorą su ryžiais, paskaninę čatniu, pabarstę kalendrų lapais ir čili pipirais.
Pastabos
Recepto šaltinis – SBS