
Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 50 min |
Pasyvus laikas | 2 val |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 4 vištienos blauzdelės (rinkitės didesnes, kad vienos pakaktų vienam asmeniui)
- ½ indelio graikiško jogurto (apie ½ stiklinės)
- 2 šaukštai česnakų, sutrintų
- 2 šaukštai tarkuotos imbiero šaknies
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 2 šaukštai aliejaus (bet kokio augalinio)
- 1,5 šaukštelio druskos (kiekis apytikslis, dėkite pagal skonį)
- ½ šaukštelio juodųjų pipirų (kiekis apytikslis, dėkite pagal skonį)
Prieskoniai
- 1 šaukštas saldžiosios paprikos
- 2 šaukšteliai malto kumino
- 2 šaukšteliai maltų kalendrų
- ½ šaukštelio ciberžolės
- ½ šaukštelio malto cinamnono
- ¼ šaukštelio kajeno pipirų (arba pagal skonį)
- ¼ šaukštelio malto kardamono
Patiekimui
Ingredientai
Prieskoniai
Patiekimui
|
![]() |
Procesas
- Mėsą nuplaukite ir nulupkite odeles, bet palikite su kaulu - kepant su kaulu skonis bus geresnis ir mėsa išliks sultingesnė. Keliose vietose subadykite peiliu (kad marinatas lengviau įsiskverbtų)
- Dubenėlyje sumaišykite jogurtą su česnakais, imbierais, citrinos sultimis, aliejumi, druska ir pipirais. Visus prieskonius sudėkite į keptuvę ir kelias minutes pakaitinkite, tik labai atsargiai, kad nesudegintumėte - prieskoniai labai greitai svyla. Kai pajusite beatsiskleidžiantį aromatą, nukelkite nuo ugnies, atvėsinkite ir suberkite į jogurto masę. Viską gerai išmaišykite, sudėkite vištieną ir gerai rankomis įmasažuokite šį mišinį į mėsą. Palikite marinuotis apie 2 valandas (kambaryje), arba geriausia - per naktį (arba ir dar ilgiau) šaldytuve, uždengtame inde.
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Kepimo skardą išklokite aliuminio folija (bus mažiau darbo ją plaunant:)) ir įdėkite į skardą groteles (jei neturite skardos su įsidedamom grotelėm, tiks ir orkaitės grotelės, įtaisytos tiesisi virš skardos). Groteles patepkite aliejumi.
- Išimkite mėsą iš marinato ir sudėkite ant grotelių. Kepkite vieną pusę apie 15-20 min (patariu pradėti ta puse, kurioje buvo odelė)., tada apverskite kita puse ir vėl kepkite dar 15-20 minučių, arba kol mėsa bus pilnai iškepusi. Galite kepant patepti likusiu marinatu. Išimkite skardą iš orkaitės ir įjunkite turbo grilio rėžimą. Kai pasieks grilio temperatūrą (apie 230-240C), vėl apverskite vištieną (buvusia) odele į viršų (jei matote, kad mėsa sausoka, galite patepti šlakeliu aliejaus), pašaukite kelioms minutėms, kad gerai apskrustų. Patiekite su ryžiais ir šviežiomis kalendromis.