
Laikas | 10 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 1 šaukštas aliejaus augalinio
- 1 šaukštas kario pastos Tailandietiško, pirkto, žalio arba raudono
- 1 svogūnas supjaustytas
- 250 ml kokosų pieno
- ½ kg lašišos filė, supjaustytos gabalėliais
- 200 g špinatų lapų
- kalendrų patiekimui
- ryžių virtų, patiekimui
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Puode arba gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, įdėkite kario pastos (dėkite pagal skonį, kiekis nurodytas orientacinis), išmaišykite, tada sudėkite svogūnus ir pakepinkite apie 3-5 minutes, kol jie visiškai suminkštės. Supilkite kokosų pieną ir užvirinkite iki švelnaus virimo. Sudėkite lašišą, ir pavirinkite 3-4 minutes. Sudėkite špinatų lapus ir dar pakaitinkite apie 1 min., kol špinatai suglebs. Patiekite su ryžiais ir kalendrų lapeliais, pagardinkite laimo sultimis ir žuvų padažu (Fiish sauce), jei trūksta stipresnio skonio.
Pastabos
Šiame recepte vietoje špinatų lapų galite naudoti kitas daržoves - šparagines pupeles, šparagus, cukinijas.... Jas dėkite kartu su lašiša.