
Pasiruošimas | 30 min |
Laikas | 20 min |
Pasyvus laikas | 2 val |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
Mielinei tešlai
- 20 g šviežių mielių (arba 10g sausų)
- 80 g cukraus
- 250 ml pieno
- 540 g miltų
- ¾ šaukštelio druskos
- 2 kiaušiniai
- 75 g sviesto ištirpinto ir atvėsinto
Varškės įdarui
- 500 g varškės (riebesnės, 9%)
- 2 kiaušinio tryniai
- 60 g cukraus
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 50 g sviesto
Glajui
- 1 stiklinė cukraus pudros
- 2-3 šaukštai citrinos sulčių
Ingredientai
Mielinei tešlai
Varškės įdarui
Glajui
|
![]() |
Procesas
- Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros! Pasiruoškite 2 kepimo skardas: jas išklokite pergamentiniu popieriumi. Pasidarykite mielių mišinį* (jei naudojate sausas mieles, šio mišinio nereikia, tiesiog jas sumaišykite su miltais ir iškart minkykite tešlą): dubenėlyje mieles sutrinkite kartu su 1 šaukštu cukraus, tada įpilkite ¼ stiklinės šilto pieno, išmaišykite, įberkite 3 šaukštus miltų, ir viską gerai išmaišykite. Uždenkite rankšluostėliu ir palikite apie 10-20 minučių pastovėti, kad visa masė gerai suputotų.
- Dideliame dubenyje arba elektrinio kombaino inde sumaišykite visus birius ingredientus: miltus, druską ir likusį cukrų. Supilkite mielių mišinį, likusį pieną įmuškite kiaušinius ir užminkykite tešlą. Minkant, pabaigoje supilkite tirpintą sviestą ir minkykite apie 8-10 minučių, kol tešla taps labai labai elastinga. Uždenkite indą virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltai, kad tešlos tūris padvigubėtų (apie 1,5 val)
- Per tą laiką, kol tešla kyla, sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus: pakaks varškę sutrinti šakute, įmaišyti trynius ir cukrų ir vanile ir išsukti kartu su minkštu sviestu.
- Iškiludsią tešlą sumaigykite. Ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite tešlą į 50x35cm stačiakampį. Jį visą tolygiai padenkite varškės įdaro sluoksniu. Ilgąją kraštinę užlenkite link vidurio taip, kad užsidengtų apie ⅓ tešlos ploto. Tada imkite kitą ilgąją tešlos kraštinę ir užlenkite ant užlenktos pirmosios. Švelniai paspausdami sulipdykite pailgą stačiakampį su viduje esančiu įdaru. Tada supjaustykite visą šį gabalą į 12 juostelių. Imkite kiekvieną juostelę ir laikydami už kraštų pasukite tarsi spiralę du kartus. Guldykite į paruoštą kepimo skardą.** Kai visos bandelės bus suformuotos, abi skardas uždenkite virtuviniais rankšluosčiais ir palikite pakilti apie 30 min.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C (su apipūtimo finkcija) Mažame dubenėlyje uplakite kiaušinį su vandeniu. Šiuo mišiniu patepkite kiekvieną bandelę ir pašaukite kepti. Kepkite apie 20 minučių, arba kol gražiai pagels. Išimkite ir pravėsinkite. Galite dar šiltas bandeles padengti glajumi (sumaišykite cukraus pudrą su cirtinų sultimis iki tirštos konsistencijos, ir šia mase padenikite bandeles), arba tiesiog pabarstykite cukraus pudra.
Pastabos
*nepamirškite, kad mielių mišiniui ingredientus naudokite iš tų kiekių, kurie aprašyti sudėtyje (ne papildomai).
**lankstymo ir paruošimo video esu patalpinusi savo Instagram reels skyrelyje
Recepto šaltinis - Moje Wypieki
Į sveikatą, Lilija!
Labai labai skanios bandelės! Ačiū už receptą 🙂