Suši sumuštinis su teriyaki vištiena
Greitai pagaminamas, patogiai valgomas gatvės maistas.
Porcijos
2porc
Porcijos
2porc
Ingredientai
Procesas
  1. Blauzdeles išmuškite mėsos plaktuku iki maždaug 5mm plonumo, užpilkite teriyaki padažu ir palikite marinuotis 30 min (arba pernakt). Iškepkite keptuvėje su keliais lašais aliejaus iš abiejų pusių ir palikite atvėsti.
  2. Pjaustymo lentą išklokite maistine plėvele. Dėkite nori lapelį rupia pusia į viršų, pasukę 45 laipsnių kampu. Per vidurį dėkite ½ stiklinės ryžių ir suplokite į ploną kvadratą. Ant ryžių dėkite 2 salotos lapus, saujelę morkų šiaudelių, gabalėlį vištienos blauzdelės. Ant mėsos patepkite majonezo, pabarstykite sezamais ir viską uždenkite ½ stiklinės ryžių, suplokite. Užlenkite apatinį nori kampą į viršų, tada užlankstykite abu šoninius kampus ir pabaigoje – viršutinį kampą, taip visiškai “uždarydami” įdarą. Susukite paketėlį į maistinę plėvelę ir palikite apie 10 min., kad nori lapeliai suminkštėtų. Taip pat paruoškite ir kitą suši sumištinį.
  3. Perpjaukite sumuštinį pusiau ir skanaukite pagardinę sojų padažu.