Laikas | 30 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- ½ kg lašišos be odos, supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais (kaulų, odų ir uodegos prireiks sultiniu, neišmeskite jų!)
- 2-3 šaukštai sviesto
- 1 poras didesnis, supjaustytas
- 1,25 l lašišos sultinio jį išvirsite iš ašakų ir odų
- ½ kg bulvių supjaustytų gabalėliais
- 1 morka supjaustyta gabalėliais
- 1 stiklinė krapų šviežių, smulkiai sukapotų
- 250 ml grietinėlės 36% arba liesesnės
- ¼ šaukštelio pipirų kvapiiųjų
- druskos
- juodųjų pipirų
Ingredientai
|
|
Procesas
- Puode storesniu dugnu (arba keptuvėje) ištirpinkite sviestą ir jame ant silpnos ugnies kepinkite porus. Kai porai šiek tiek suminkštės įmeskite morkas ir bulves, ir toliau kepinkite.
- Per tą laiką, kol porai kepa, atskirame puode užkaiskite 1,25 litro (5 stiklines) vandens, įberkite druskos, ir sudėkite žuvies odas, uodegą, ašakas. Užvirus sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių. Nukelkite nuo ugnies, nukoškite, šiek tiek atvėsinkite ir nuimkite nuo kaulų lašišų mėsą, atidėkite į šalį.
- Į puodą su apkepintais porais ir bulvėmis su morkomis supilkite nukoštą sultinį, suberkite pusę kiekio krapų. Virkite apie 10 minučių, arba tol, kol bulvės suminkštės.
- Į puodą sudėkite lašišos gabalėlius, supilkite grietinėlę, suberkite kvapiuousius pipirus ir kaitinkite ant silpnos ugnies kelias minutes, tik kol lašiša bus išvirusi. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir suberkite likusius krapus.
Pastabos
Ši sriuba pašildyta dar skanesnė, nei virimo dieną, tad nesibaiminkite jei liks rytojui! Taip pat vietoje grietinėlės galite pagardinti sriubą keliais šaukštais grietinės - rūgštis su šia sriuba puikiai tinka.
Reiktų kaulų… Sultiniai (ir mėsos, ne tik žuvies) visuomet verdami iš kaulų, jie turi daugiau skonio. Žuvis (filė) išvirs per kelias minutes, nėra prasmės ilgiau jos troškinti, per tiek laiko skystis nespės tapti sultiniu….
Ar galima sultinį virti iš pačios lašišos? Neturiu uodegų ir ašakų.
Į sveikatą, Lina!!
PS man labiau 6i sriuba patinka su grietine… Rūgštelė tikrai tinka skonių balansui
Tai pati skaniausia kada nors valgyta žuvienė. Tik grietinėlės dedu per pus mažiau :). Ačiū už receptuką.
Indre, aš Suomijoje keletą kartų buvau, bet kažkaip su šia sriuba ten nebuvau susidūrusi:) Užtai atradus čia, Lietuvoje, ji tapo labai dažnu patiekalu mūsų namuose:) Net krapų šiemet maišą prisišaldžiau, būtent šiai sriubai virti šaltu sezonu:)
Viešėdami Suomijoje, tik šią sriubą ir valgėme. Labai patiko. Nors buvo vasara, šilta sriuba pagrindinis patiekalas 😊 Ir dabar namie vis jos išsiverdame.
Gražina, jūs ne pirma, žinokit, kuri pakeitė nuomonę apie žuvienę su būtent šia sriuba:) Ir man ji, prisipažinsiu, skaniausia.
Nuostabiai skani sriuba. Ačiū, Nida. Niekada nemėgau źuvienės, bet šis receptas puikus!