Baltos duonos sumuštinis su fetos kremu ir keptais burokėliais
Course
Užkandžiai
Virtuvė
Graikijos
Raktažodis
vegetariški
,
burokėliai
Porcijos
Pasiruošimas
2
asm
15
min
Porcijos
Pasiruošimas
2
asm
15
min
Ingredientai
2
riekelės
duonos
baltos, Jorė, paskrudintos
2
burokėliai
maži, išvirti arba iškepti folijoje
Alyvuogių aliejaus
kepimui
baziliko lapelių
patiekimui
balzamiko acto
patiekimui
juodųjų pipirų
patiekimui
Fetos kremui
80
g
fetos sūrio
sutrupinto
2
šaukštai
jogurto
graikiško
¼
citrinos sulčių
½
šaukšto
Alyvuogių aliejaus
Procesas
Pasigaminkite fetos kremą: nedideliu blenderiu suplakite fetą, jogurtą, citrinos sultis, alyvuogių aliejų ir maždaug 1 šaukštą šalto vandens, kol gausite purią vientisą masę.
Mažoje keptuvėje įkaitinkiite šlakelį aliejaus. Burokėlius supjaustykite riekelėmis, ir apkepkite iš abiejų pusių.
Ant paskrudintos duonos riekelių dėkite fetos kremo, ant jo – keptus burokėlius, papuoškite baziliko lapeliais, pašlakstykite keliais lašais balzamiko acto, pabarstykite grūstais pipirais.